Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 17:43
Τοπικά

Μηχανοκίνητη πορεία στο Βόλο σήμερα κατά του νέου ασφαλιστικού






Σε γενικό ξεσηκωμό και σε γενική απεργία την ημέρα ψήφισης του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή, κάλεσε όλους τους πολίτες ο Βουλευτής Μαγνησίας και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μήτσος Παπαρήγας», Κώστας Στεργίου σε χθεσινές του δηλώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας, διοργανώνεται για σήμερα,  Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, μηχανοκίνητη πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου, η οποία θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα από το Δημαρχείο του Βόλου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στεργίου χαρακτήρισε ως «αντιασφαλιστικό έκτρωμα» το νέο νομοσχέδιο και επεσήμανε πως «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ετοιμάζει το τσάκισμα όσων ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων έχουν αφήσει όρθια οι προηγούμενες κυβερνήσεις Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ, για λογαριασμό του κεφαλαίου, με το σχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας».

Σημείωσε πως, «ουσιαστικά πρόκειται για σχέδιο διάλυσης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των ασφαλισμένων, όλων των Ταμείων και γενεών, καθώς τσακίζει στην κυριολεξία όχι μόνο τους εν ενεργεία ασφαλισμένους, αλλά και τους ήδη συνταξιούχους, ενώ καταδικάζει στη φτώχεια τις νέες γενιές που σήμερα εργάζονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία με ευέλικτες μορφές απασχόλησης και με γλίσχρα μεροκάματα».

Ο κ. Στεργίου εξέφρασε την εκτίμηση πως «σε κάθε περίπτωση, παρά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι δεν θα γίνουν νέες μειώσεις στις υπάρχουσες συντάξεις, οι κύριες συντάξεις θα κοπούν μέσω του επανυπολογισμού τους, αφού πλέον θα ισχύουν ενιαίοι κανόνες για παλιούς, νέους και μελλοντικούς συνταξιούχους, ενώ αντίστοιχα, οι επικουρικές συντάξεις θα εξαφανισθούν».

Αναφορικά τις νέες συντάξεις και τις αναπηρικές συντάξεις ο κ. Στεργίου, επεσήμανε πως «στην πρόταση της κυβέρνησης, η «εθνική σύνταξη» δεν θα δίνεται ολόκληρη, αν ο δικαιούχος δεν έχει τουλάχιστον 40 χρόνια παραμονής στη χώρα μας. Θα είναι επίσης μειωμένη στην περίπτωση αναπηρίας, ανάλογα με το ποσοστό αναπηρίας του δικαιούχου, θα μειώνεται στην περίπτωση των «πρόωρων» συνταξιοδοτήσεων, όπως και στις περιπτώσεις δικαιώματος λόγω θανάτου, αλλά και διπλής σύνταξης».

Τέλος, ανέφερε ότι «ταυτόχρονα, μαζί με τον επανυπολογισμό των ήδη αποδιδόμενων συντάξεων, η κυβέρνηση προχωρά και στη σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ και μετά το 2019 δεν θα καταβάλλεται σε κανέναν συνταξιούχο και συνολικά οι χαμηλοσυνταξιούχοι χάνουν περίπου 1 δισ. ευρω σε ετήσια βάση».