Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 10:08
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Να διώξουμε τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος






«Βλέπουμε μόνο συνοδοιπόρους και όχι ταξικούς εχθρούς» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγοντας τις εργασίες του 11ου συνεδρίου της ΝΔ.

«Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψέματα, με την ανικανότητα, με τη φαυλότητα των σημερινών κυβερνώντων» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και έθεσε ως στόχο του συνεδρίου της ΝΔ «να αποδείξουμε και στους πιο καχύποπτους ότι είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα».

«Έχουμε στόχο να ενώσουμε το λαό» επισήμανε.

Αφού έκανε ειδική αναφορά στον Κώστα Καραμανλή που όπως είπε έφερε τη ΝΔ στην εξουσία έπειτα από 11 χρόνια, στον Αντώνη Σαμαρά που όπως είπε μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο κράτησαν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και στον Αντώνη Σαμαρά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε άνοιγμα στη Φώφη Γεννηματά και στον Σταύρο Θεοδωράκη οι οποίοι δίνουν το παρών στην έναρξη του συνεδρίου της ΝΔ.

«Αγαπητή Φώφη Γενηματά που σε λίγο θα βρεθείς μαζί μας» ήταν η ακριβής διατύπωση του προέδρου της ΝΔ ο οποίος συνέχισε: «Η εθνική ανάγκη της αντιμετώπισης της κρίσης μας έφερε δίπλα-δίπλα συμμάχους».

«Γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κατάφερε να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και να δρομολογήσει την έξοδο από την κρίση. Βάλαμε την πατρίδα πάνω από τα κόμματα ως υπεύθυνοι, ως πατριώτες πολιτικοί» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι το Κίνημα Αλλαγής θα συμβάλλει στην νέα πολιτική πραγματικότητα.

Απευθυνόμενος στον Σταύρο Θεοδωράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι πολύ συχνά οι διαφορές μεταξύ της ΝΔ και του Ποταμιού είναι «δυσδιάκριτες».

Ο κ. Τσίπρας δεν αξίζει άλλη ευκαιρία

«Τα ψέματα, η ανικανότητα και η αλαζονεία της χειρότερης κυβέρνησης που έχει βιώσει η χώρα, δηλητηρίασαν το δημόσιο βίο και δίχασαν τους πολίτες. Έχουμε χρέος να ενώσουμε το λαό, να μιλήσουμε σε όλους τους Έλληνες. Με θάρρος και αποφασιστικότητα μπορούμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Οι επόμενες εκλογές δεν είναι για τις καρέκλες, είνα για τους πολίτες. Αυτό θα έκανε και ο ιδρυτής μας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε στην ανέχεια. Αξίζουμε το καλύτερο και θα διεκδικήσουμε το μέλλον με μπροστάρη τη Νέα Δημοκρατία, η αλλαγή έρχεται. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και σ’ αυτό συμφωνούν η Φώφη και ο Σταύρος. Ο κ.Τσίπρας δεν αξίζει άλλη ευκαιρία. Του δόθηκε δύο φορές η ευκαιρία να κυβερνήσει και απέτυχε οικτρά», πρόσθεσε.

«Ο αγώνας όμως -και ξέρω ότι μιλάω σε δοκιμασμένα και μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη- ο αγώνας για τις εκλογές δεν θα είναι εύκολος. Απέναντί μας έχουμε ένα καθεστώς συκοφαντίας και χυδαιότητας. Αλλά ακόμη αντέχουμε και τη χειρότερη λάσπη της κυβέρνησής του», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Αλλά η μεγάλη πρόκληση είναι άλλη: να πείσουμε τους πολίτες ότι έχουμε αλλάξει και να μας εμπιστευθούν ότι θα αλλάξουμε την Ελλάδα. Το συνέδριο αυτό είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα. Στέλνει μήνυμα ελπίδας, είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα με συνεκτικό σχέδιο και κατάλληλους ανθρώπους», τόνισε.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν και συμβάλλουν στην διαμόρφωση του σχεδίου για την Ελλάδα, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους εμπειρογνώμονες και τους επαγγελματίες που συνεργάστηκαν και «ένωσαν τις δυνάμεις τους μαζί μας προσφέροντας εμπειρίες, ιδέες, τον χρόνο τους, αλλά και την πίστη και τον ενθουσιασμό τους στο δύσκολο εγχείρημά μας»

«Κάνουμε την αξιοκρατία πράξη κάθε μέρα. Ο καθένας κρίνεται ανάλογα με τις ικανότητες και τη διάθεσή του για προσφορά, και όχι ανάλογα με τις γνωριμίες. Κάνουμε την εξυγίανση και τη διαφάνεια πράξη κάθε μέρα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Να διώξουμε τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος

Παράλληλα, απευθυνόμενος στους συνέδρους, υπογράμμισε ότι στον σχετικό φάκελο υπάρχει ο οικονομικός απολογισμός, τονίζοντας ότι έχουν μειώσει τις λειτουργικές δαπάνες από 8,2 εκατομμύρια ευρώ στα 2,4 εκατ. μέσα σε δύο χρόνια. Σημείωσε επίσης ότι το κόμμα έχει συγκεντρώσει πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ από τα 101.000 μέλη που συνδράμουν οικονομικά

Αναφερόμενος στα θεματικά προσυνέδρια της ΝΔ, δήλωσε ότι «σε αυτά διαμορφώθηκαν αρχές και θέσεις για τους ανέργους και τους νέους που χρειάζονται στήριξη, για τις επιχειρήσεις, το μεταναστευτικό, τους αγρότες, την καθημερινότητα και την ασφάλεια των πολιτών, την πολιτική προστασία, το περιβάλλον, καθώς και τη θέση της Ελλάδας σε έναν κόσμο που αλλάζει».

«Το ρολόι των εκλογών χτυπάει αντίστροφα για να διώξουμε τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος» έκλεισε την εισαγωγική ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης.

Καραμανλής: Η ΝΔ θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο για την Ελλάδα του αύριο

«Όπως πολλές φορές στο παρελθόν, η παράταξή μας θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο για την Ελλάδα του αύριο» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προσερχόμενος στις εργασίες του 11ου συνεδρίου της ΝΔ.

«Η παράταξή μας προχωρά στο Συνέδριό της που έχει ξεχωριστή σημασία. Γιατί σε αυτό το Συνέδριο η Νέα Δημοκρατία θα αναδείξει το σχέδιό της για την ανάταξη της χώρας μας, με προτεραιότητες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, με πρώτη τη συνταγματική αναθεώρηση, τις επενδύσεις, τις νέες θέσεις εργασίας, την κοινωνική συνοχή, τη στήριξη εκείνων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Όπως πολλές φορές στην ιστορία της η Παράταξή μας θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο για την Ελλάδα του αύριο. Γι’ αυτό και πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρή. Και αυτό είναι στο χέρι όλων μας. Καλή επιτυχία» ήταν η ακριβής δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Σαμαράς: Είμαστε ενωμένοι μπροστά στις ευθύνες και στη νίκη που έρχεται

«Είμαστε σήμερα εδώ, ενωμένοι μπροστά στις ευθύνες μας και μπροστά στη νίκη που έρχεται» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στο 11ο συνέδριο της ΝΔ που ξεκινά σήμερα Σάββατο.

Ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει το μεσημέρι της Κυριακής, όπως επίσης και ο επίτροπος της Κομισιόν Δημήτρης Αβραμόπουλος. Η Ντόρα Μπακογιάννη θα μιλήσει το απόγευμα του Σαββάτου.

Πρόκειται για ένα Συνέδριο Αρχών και Θέσεων στη διάρκεια του οποίου θα τεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων το Κυβερνητικό Πρόγραμμα του κόμματος που αποτελεί το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη «για την Ελλάδα της επόμενης μέρας».

Στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», όπου διεξάγεται το γαλάζιο Συνέδριο αναμένεται να βρεθούν περί τα 2800 στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχουν την ιδιότητα του συνέδρου και θα συμβάλλουν με τις προτάσεις τους στη διαμόρφωση του Κυβερνητικού Προγράμματος.

Ξεχωριστό τόνο, ωστόσο, αναμένεται να δώσουν στις συνεδριακές εργασίες πρόσωπα εκτός πολιτικής που έχουν κληθεί ως προσκεκλημένοι ομιλητές για να κάνουν εισηγήσεις στις τρεις βασικές θεματικές ενότητες του Συνεδρίου.

Μετά το καλωσόρισμα του κ. Μητσοτάκη και την ομιλία του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος είναι πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, ο λόγος θα δοθεί στους εκπροσώπους των έξι κοινοβουλευτικών κομμάτων που έχουν κληθεί στο Συνέδριο.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται από τους οργανωτές στις ομιλίες της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη, που θα εκπροσωπήσουν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. Νωρίτερα θα μιλήσει ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας του Π. Ρήγας, ενώ θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τους αντιπροέδρους της Βουλής Γιώργο Λαμπρούλη του ΚΚΕ και Μάριο Γεωργιάδη της Ένωσης Κεντρώων καθώς και τον γραμματέα των ΑΝΕΛ Θύμιο Δρόσο.