Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 21:56
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Μετά τη λήξη της ψηφοφορίας καταθέτω πρόταση δυσπιστίας για το Σκοπιανό

Αναφερόμενος σε Τσίπρα: «Σας προκαλώ την πρόταση δυσπιστίας να την κάνετε πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή σας» – Στις 18:00 ξεκινάει η συζήτηση της πρότασης
Μετά τη λήξη της ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο, θα καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας για το Σκοπιανό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής. Μάλιστα αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είπε: «Σας προκαλώ την πρόταση δυσπιστίας να την κάνετε πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή σας».






Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, στις 18:00 θα ξεκινήσει η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Βουλής Έντονες πραγματοποιούνται διεργασίες και συνεννοήσεις προκειμένου η συζήτηση της πρότασης μομφής για το Σκοπιανό που θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία να συζητηθεί με «express» διαδικασία, ώστε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να μεταβεί το πρωί της Κυριακής στις Πρέσπες για την υπογραφή της συμφωνίας με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αρχικό πλάνο ανέφερε ότι η συζήτηση και ψήφιση της προτάσεως μομφής θα ολοκληρωνόταν εως το βράδυ του Σαββάτου. Τις τελευταίες ώρες ωστόσο αναφέρεται ότι θα επιδιωχθεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας έως το μεσημέρι της ίδιας ημέρας καθώς από την πλειοψηφία θέλουν να αποτρέψουν κάθε πιθανότητα να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή.

Από την άλλη πλευρά πηγές της ΝΔ επισημαίνουν ότι ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει ότι η συζήτηση προτάσεως μομφής διαρκεί εως και 3 ημέρες και πως είναι πρωτοφανές η Βουλή να βάζει τόσο σύντομη λήξη της διαδικασίας.