Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 11:06
Τοπικά

Μητροπολίτης Ιγνάτιος: Επιδιώκεται η κατάρρευση των σχέσεων Ορθοδοξίας – Ελληνισμού από το Κράτος






Αφορμή για να εκφράσει και δημοσίως, την πικρία του για την στάση της Πολιτείας απέναντι στην Εκκλησία, στάθηκε σήμερα, για τον μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνάτιο, μια αναφορά του προέδρου του Α.Σ. Βόλου – ΕΒΟΛ, κ. Νικήτα Πρίντζου σχετικά με ένα σημαντικό χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε στο ναΐδριο που βρίσκεται στο προαύλιο της γαλακτοβιομηχανίας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης της ΕΒΟΛ για την απονομή 15 υποτροφιών σε φοιτητές, ο κ. Πρίντζος «εξομολογήθηκε» ότι, επειδή δεν είχαν σπεύσει έγκαιρα να τοποθετήσουν πινακίδα που να λέει ότι τα κεριά στο ναΐδριο είναι δωρεάν, συγκεντρώθηκε από κέρματα που άφηναν πιστοί, ποσό 2.300 ευρώ μέσα σε περίπου πέντε χρόνια.

Στην επισήμανση λοιπόν, του κ. Πρίντζου ότι το ποσό αυτό θα το διαθέσουν για όποιο σκοπό υποδείξει η Εκκλησία, ο κ. Ιγνάτιος απάντησε:
«Μην κακομαθαίνετε τους ανθρώπους. Σε λίγο και οι ιερείς από τα κεριά θα ζούνε, δυστυχώς. Όπως πάνε τα πράγματα, εκεί θα καταλήξουμε» τόνισε, διευκρινίζοντας ότι η τοπική Εκκλησία έχει ανάγκη από 6-7 χειροτονίες το χρόνο και σήμερα το κράτος καλύπτει μια έως δύο θέσεις, κι αυτό γίνεται τα τελευταία 6 χρόνια.

«Καταλαβαίνετε τη διαφορά! Να εύχεστε και προσεύχεστε να μην ισχύσουν αυτά τα οποία φημολογούνται, ότι θα αλλάξει τελείως το καθεστώς. Δυστυχώς μας πήραν όλη την περιουσία, κατέρρευσε το Κράτος και θέλει να καταρρεύσει και τις σχέσεις ουσιαστικά Ορθοδοξίας και Ελληνισμού. Ελπίζω να μη συμβεί αυτό» δήλωσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος.