Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 19:16
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με φωτογραφίες των θυμάτων υποδέχτηκαν τον 77χρονο στον Πειραιά (videos)






Στα δικαστήρια του Πειραιά μεταφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης ο χειριστής του ταχυπλόου που στέρησε τη ζωή σε τέσσερις παραθεριστές, μεταξύ των οποίων και ένα 5χρονο κοριτσάκι, όταν εμβόλισε μικρό τουριστικό σκάφος στην Αίγινα.

Ο 77χρονος χειριστής (για τον οποίο μαρτυρίες αναφέρουν ότι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και είχε πρόσφατα νοσηλευτεί σε νοσοκομείο της Αθήνας) εμφανίστηκε σε κατάσταση σοκ, με ισχυρή αστυνομική δύναμη γύρω του, καθώς το κλίμα έξω από τα δικαστήρια ήταν πολύ βαρύ.

Ο κόσμος μόλις είδε να βγαίνει από το όχημα του λιμενικού σώματος τον άνθρωπο που ευθύνεται για το τραγικό δυστύχημα άρχισε να φωνάζει, να βρίζει και να πετά αντικείμενα εναντίον του, ενώ τραγική ήταν η φιγούρα της θείας του 5χρονου κοριτσιού που έχασε τη ζωή του στο ασύλληπτο περιστατικό. Η γυναίκα κράταγε στα χέρια της φωτογραφίες του αδερφού της και της ανιψιάς της και τις έδειχνε ουρλιάζοντας στον οδηγό του ταχυπλόου, ενώ εκείνος οδηγούνταν στο εσωτερικό του κτιρίου των δικαστηρίων του Πειραιά.

Ο πόνος της ανείπωτος, ζωγραφισμένος στο πρόσωπό της, το ίδιο και η έκρηξη οργής για τον δράστη.

Την ίδια ώρα ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά Ηλίας Μπογιόκας έχει ξεκινήσει από τις 10.30 τη νεκροτομή στα δύο πρώτα θύματα της τραγωδίας. Οι άλλες δύο σοροί αναμένονται το αργότερο έως το απόγευμα ή αύριο το πρωί και ο κ. Μπογιόκας θα αποφανθεί για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τους τέσσερις ανθρώπους.

Δείτε βίντεο από όσα έγιναν το πρωί στον Πειραιά

Συγκλονίζουν οι δηλώσεις της θείας του 5χρονου κοριτσιού, κυρίας Μαρίας Κατιφά, η οποία κρατώντας δύο φωτογραφίες στα χέρια της είπε στους δημοσιογράφους: «Δεν πρόκειται να βγει λάδι αυτή τη φορά κανένας πλούσιος. Να είναι σίγουρος ότι υπάρχει θεία δίκη και στην φυλακή θα τον φάνε. Αν ακούει κάποιος, θερμή παράκληση στη φυλακή να τον φάει. Κοιτάξτε εδώ κοριτσάκι πέντε χρονών και τον αδερφό μου 44χρονών. Ευτυχώς ζει η νύφη μου και ο ανιψιός μου 9 χρονών».

Ένταση επικράτησε και μέσα στο ιπτάμενο δελφίνι που τον μετέφερε το πρωί από την Αίγινα στον Πειραιά.

(φωτογραφία από τον λογαριασμό Twitter του δημοσιογράφου Γιώργου Κακούση)

Κατά τη διάρκεια της κράτησης του στο Λιμεναρχείο της Αίγινας και εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει χρειάστηκε να του χορηγηθεί κρεβάτι το οποίο οι Λιμενικοί έφεραν στις 2 τα ξημερώματα προκειμένου να αναπαυθεί ενώ τον επισκέφθηκε και γιατρός προκειμένου να τον εξετάσει διότι όπως είπε στους άνδρες του Λιμενικού δεν ένοιωθε καλά. Παράλληλα εσπευσμένα ήρθε στην Αίγινα την Τρίτη και η κόρη του, η οποία έμεινε μαζί του όλο το βράδυ.

Πηγή: protothema.gr