Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 09:13
ΘεσσαλίαΚαρδίτσα

Με μεγαλοπρέπεια και συγκίνηση έγινε η υποδοχή του Τιμίου Ξύλου στο Μουζάκι (βίντεο)






Με τιμές αρχηγού κράτους με μεγάλη μεγαλοπρέπεια και συγκίνηση έγινε η υποδοχή του Τιμίου Ξύλου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού σήμερα Σάββατο 17 Νοεμβρίου το απόγευμα στο Μουζάκι.

Τιμές απέδωσε τιμητικό άγημα από το Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονόμων Ρούσσου Καρδίτσας καθώς και η Φιλαρμονική Μουσική του Δήμου Μουζακίου.

Το Τίμιο Ξύλο μετέφερε από το Τροβάτο Ευρυτανίας ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Κουτσουπιάς συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αγράφων, τον πρόεδρο Τροβάτου καθώς και κατοίκους του Τροβάτου.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ.κ. Τιμόθεος υπεδέχθη το Τίμιο Ξύλο με πλήθος Ιερέων καθώς και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου, Διοικητού της Στρατονομίας Ρούσσου, Διοικητού Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας, εκπροσώπου Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων και πλήθους κόσμου.

Στη συνέχεια τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός μετα αρτοκλασίας και ο Σεβασμιώτατος μίλησε επίκαιρα για το Τίμιο Ξύλο και συγκίνησε το πλήθος των πιστών.

Οι κυρίες της ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου προσέφεραν τσάι, χυμούς, πίτες και γλυκίσματα στους επισήμους καθώς και στο τιμητικό άγημα και τη Φιλαρμονική.

Η εκκλησία έδωσε ευλογία εικόνες του Τιμίου Ξύλου στους πιστούς.