Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024 21:31
ΒόλοςΤοπικά

Με λαπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Βόλο. Ποιος έπιασε τον σταυρό (φωτο)






Με λαμπρότητα γιορτάσηκε ο αγιασμός των υδάτων στην πόλη του Βόλου. Το πρωί έγινε θεία δοξολογία τον μητροπολητικό ναό του Αγίου Νικολάου, παρουσία των τοπικών αρχών και του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου.

Στη συνέχεια η πομπή του κόσμου έφτασε μέχρι την παραλία, που μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδας ο κ. Ιγνάτιος έριξε τον σταυρό στα παγωμένα νερά του Παγασητικού κόλπου.

Έξι ήταν οι τολμηροί που βούτηξαν στα νερά με το θερμόμετρο να δείχνει 0.

Τον σταυρό έπιασε για ακόμα μία χρονιά ο 35χρονος αστυνομικός Λάμπρος Μακρής.

Σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος ανέφερε «Με τη χάρη του Θεού καταφέραμε παρά την κακοκαιρία μπορέσουμε με λαμπρό ήλιο να γιορτάζουμε τα Θεοφάνεια στον τόπο μας. Είναι γιορτή που ο Θεός έρχεται να μας δείξει τι σημαίνει ταπεινότητα και καλούμε τον Θεό να μας φωτίσει. Να δώσει αληθινή σοφία και σύνεση σε όλων μας. Να φωτιστούν οι ψυχές μας και οι αποφάσεις μας». Χαρακτήρισε επίσης τη χρονιά κρίσιμη σε πολλά επίπεδα.

«Μπορούμε να ευχόμαστε και να προσευχόμαστε να σφυρηλατούμε ενότητα του λαού μας που ξέρει ότι η ελπίδα είναι ο Ιησούς Χριστός. Η ορθοδοξία ενώνει και τον κάνει το λαό δυνατό» Πρόσθεσε πως «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας τρομοκρατήσει. Θα είναι μια χρονιά ενότητας δύναμης κι Ορθοδοξίας. Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους και θα λάβουν σωστές αποφάσεις».