Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 22:13
Τοπικά

Με «γαργάρα» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στο χαστούκι του ΠΑΣΟΚ για ΑΓΕΤ – Πώς και γιατί τα «κοκόρια» της Αριστεράς συμπεριφέρονται σαν «κότες»






Με την αξιολύπητη και αξιοθρήνητη τακτική της «γαργάρας» αντέδρασε η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ στην σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της η αντίστοιχη οργάνωση του ΠΑΣΟΚ για τον χειρισμό του θέματος της καύσης RDF από την ΑΓΕΤ, αποφεύγοντας όχι απλώς να απαντήσει., αλλά εμφανιζόμενη ως ικέτιδα ενός ήπιου κλίματος και αποφυγής της πολιτικής όξυνσης, ξεχνώντας το ρόλο του άτεγκτου, ασυμβίβαστου και γνήσιου… μάγκα της πολιτικής!

Προφανείς οι αίτιες της ηττοπαθούς και γεμάτης δειλία στάσης των ΣΥΡΙΖΑίων. Από τη μια η υποσυνείδητη αναγνώριση των ευθυνών τους στο θέμα της έκδοσης της άδειας (ή έστω και μόνο της επέκτασής της) και το θλιβερό κομματικό καθήκον να υπερασπιστούν τον υπουργό τους, Σωκ. Φάμελλο.

Από την άλλη η αναγνώριση της χαρακτηριστικής αδυναμίας και των ελλείψεων σοβαρών και ικανών στελεχών στο χώρο της αυτοδιοίκησης που καθιστά μια συνεργασία έστω και με αυτό το ΠΑΣΟΚ εκ των ων ουκ άνευ, εάν θέλουν να αποφύγουν μια νέα εκλογική συντριβή στο Δήμο Βόλου.

Αν σε αυτά προσθέσετε και την ανάγκη στήριξης της πρωτοβουλίας της Φώφης Γεννηματά (και μόνο αυτής!) για άνοιγμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, που αποτελεί βούτυρο στο ψωμί του Αλέξη Τσίπρα, μπορούμε να κατανοήσουμε πως τα «κοκόρια» της Αριστεράς εν προκειμένω συμπεριφέρονται πολιτικά σαν «κότες» στρουμπουλές.

Οι ανακοινώσεις των δύο Νομαρχιακών έχουν εξής:

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας κατά του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα καύσης RDF

Κριτική στους τοπικούς βουλευτές και τη νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τον χειρισμό του θέματος της καύσης RDF από την ΑΓΕΤ, ασκεί η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας τους ΠΑΣΟΚ με σημερινή ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της Ν.Ε. αναφέρονται τα εξής:

“Παρακολουθούμε άναυδοι ένα ενορχηστρωμένο επικοινωνιακά, αλλά και επικίνδυνο για τους πολίτες του Βόλου, παιχνίδι εντυπώσεων από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλους πολιτικούς εθελοντές που, εντελώς ανεύθυνα, παίζουν πολιτικά παιχνίδια εμπαίζοντας εμφανώς την κοινωνία της Μαγνησίας.

Το ΠΑΣΟΚ, πέρυσι τέτοιο καιρό τοποθετήθηκε ξεκάθαρα για το θέμα καύσης RDF από την ΑΓΕΤ και τις υποχρεώσεις της εταιρείας. Ξαναλέμε,εδώ και τρία χρόνια υπεύθυνη για την ενεργειακή πολιτική της Χώρας είναι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, συνυπεύθυνη για την αδειοδότηση και τον έλεγχο καλής λειτουργίας της επιχείρησης, είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, οι κυβερνητικοί βουλευτές του Νομού προβαίνουν στην πολιτική γελοιότητα να καταθέσουν ερώτηση στον υπεύθυνο Υπουργό της Κυβέρνησής τους, για το αν στην ΑΓΕΤ γίνονται οι προβλεπόμενοι έλεγχοι και ποιός είναι υπεύθυνος για τους ελέγχους αυτούς. Προφανώς ένα χρόνο τώρα διακοπεύουν και όταν βρίσκονται στην Αθήνα δεν συζητούν τα τοπικά θέματα. Προφανώς, κάποιοι παίζουν τον καλό και τον κακό.

Ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, δηλώνουμε έτοιμοι να ζητήσουμε τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιβάλλοντος στο ευαίσθητο, για τους πολίτες του Βόλου αυτό θέμα και να προβούμε σε όποιες ακόμη πρωτοβουλίες κριθούν αναγκαίες.

Κλείνοντας, θα θυμίσουμε ότι ο Λένιν κάποτε είχε πει: μόνο η αλήθεια είναι επαναστατική. Kαλούμε  λοιπόν, τους πολίτες της Μαγνησίας στις επόμενες εκλογές να στείλουν τους “επαναστάτες της συμφοράς” στο σπίτι τους”.

 ΣΥΡΙΖΑ  Είναι ανεύθυνη η στάση τους

Η επίθεση της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ προκάλεσε απάντηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως δεν θα μπει σε αντιπαράθεση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και θεωρεί ανεύθυνη τη στάση του ΠΑΣΟΚ στην παρούσα συγκυρία. Ταυτόχρονα το καλεί να αναλογιστεί ποιος υπέγραψε την άδεια της καύσης απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ.:

Μικροκομματικές σκοπιμότητες οδήγησαν την ΝΕ Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ στην δημοσίευση ανακοίνωσης με την οποία επιτίθεται στην οργάνωση μας και στους βουλευτές Μαγνησίας του κόμματος μας για το θέμα που σχετίζεται με την καύση υλικών που περιέχουν RDF.
Δεν πρόκειται να παρακολουθήσουμε το ακραία επιθετικό ύφος της ανακοίνωσης, ούτε να συμβάλουμε από την πλευρά μας στην προσπάθεια πρόκλησης τεχνητών πολιτικών εντάσεων
Θεωρούμε αυτή την ανακοίνωση ακραίο δείγμα του ορυμαγδού παραπληροφόρησης που υπάρχει στη δημόσια συζήτηση στην πόλη μας για το θέμα, όπου συσκοτίζονται τα πραγματικά δεδομένα αυτής της υπόθεσης (πότε δόθηκαν ή ενδέχεται να δοθούν οι απαιτούμενες άδειες, τι αφορούν, ποιος είναι ο υπεύθυνος φορέας για τον έλεγχο των όρων καύσης κ.λ.π.).
Ας ρωτήσουν τον βουλευτή τους κ. Μανιάτη ο οποίος ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά , το 2014, έδωσε την άδεια για την καύση τέτοιου τύπου υλικών.
Ως προς την ουσία της υπόθεσης θα τοποθετηθούμε συνολικά σύντομα. Κύριο μέλημα της τοποθέτησης μας θα είναι η προσπάθεια απάντησης στα ερωτηματικά που διαπερνούν την δικαιολογημένη αγωνία της τοπικής κοινωνίας για αυτό το σημαντικό ζήτημα. Ένα ζήτημα το οποίο είναι ανεύθυνο να χρησιμοποιείται ως πεδίο κομματικών διενέξεων.