Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 17:08
Κόσμος

Με απόρρητη επιχείρηση ο Αμπντεσλάμ εκδόθηκε στη Γαλλία






Στη Γαλλία βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Τετάρτης ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ. Ο νούμερο ένα καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι εκδόθηκε το πρωί στη Γαλλία από το Βέλγιο.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με μια επιχείρηση εντελώς καταδρομική ο 26χρονος Γάλλος μαροκινής καταγωγής μετήχθη από τις φυλακές του Μπέβερεν και, σύμφωνα με γαλλικές δικαστικές πηγές, εντός της ημέρας θα παρουσιαστεί ενώπιον των γαλλικών αρχών.

Ο Αμπντεσλάμ κρατούνταν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Βέλγιο μετά την σύλληψή του στις Βρυξέλλες, έπειτα από αστυνομική έφοδο σε διαμέρισμα, μόλις τέσσερις ημέρες πριν οι συνεργοί του υλοποιήσουν τον σχεδιασμό τους με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ και τον σταθμό του μετρό στο Μάλμπεκ.

Η σύλληψή του έγινε στις 18 Μαρτίου στη συνοικία Μόλενμπεκ των Βρυξελλών, όπου είχε βρει καταφύγιο για πάνω από τέσσερις μήνες.

Ο Αμπντεσλάμ είναι ο μοναδικός εν ζωή από τους εμπλεκόμενους στις επιθέσεις του Παρισιού, από τις οποίες σκοτώθηκαν πάνω από 130 άτομα.

 

πηγή: koutipandoras.gr