Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 18:49
ΜαγνησίαΤοπικά

Μετά από 20 σχεδόν χρόνια το «Χαρούλα» στις Κυκλάδες – Το “Εξπρές Σκιάθος” αποχαιρέτησε με συριγμούς τις Β. Σποράδες σήμερα






Άφησε σήμερα τις Β. Σποράδες αποχαιρετώντας με συριγμούς και από το λιμάνι της Αλοννήσου αναχώρησε για το Λάυριο, όπου από την προσεχή Παρασκευή 18 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει να ταξιδεύει στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, στη θέση του Ε/Γ-Ο/Γ «Άρτεμις».

Το «Εξπρές Σκιάθος» στο ομώνυμο νησί

 

 

 

 

 

 

 

Ο λόγος για το Ε/Γ-Ο/Γ «Εξπρές Σκιάθος» του ομίλου Attica, το οποίο ξεκίνησε την καριέρα του το 1996 ως «Σούπερ Κατ Χαρούλα» του κ. Γιώργη Γούτου στη γραμμή της Ανδροτηνομυκονίας από Ραφήνα.

ο κ. Γιώργης Γούτος (από τη συνέντευξη στο arxipelagos το Φεβρουάριο του 2012)

 

 

 

 

 

Όμως το 1999 οι τότε εξελίξεις στην ακτοπλοΐα είχαν αναγκάσει τον κ. Γούτο να πουλήσει το πλοίο του (μαζί με τα υπόλοιπα του μικρού στόλου του) στην τότε Hellas Flying Dolphin και έτσι το ελληνικής ναυπήγησης καταμαράν από χάλυβα του 1995, άφησε τις Κυκλάδες για τις Β. Σποράδες με νέο πλέον καθεστώς ιδιοκτησίας.

Από το προσωπικό αρχείο του κ. Γ. Γούτου (Goutos Lines)

ΠΗΓΗ: arxipelagos.gr

 

 

Η ιστορία όμως πολλές φορές κάνει κύκλους και έτσι έστω για μικρό χρονικό διάστημα το πλοίο επιστρέφει στις Κυκλάδες μετά από 20 σχεδόν χρόνια, από τις 18 Ιανουαρίου έως τις 28 Φεβρουαρίου.