Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 11:10
Τοπικά

Μεθυσμένος αποδείχθηκε ο 60χρονος που έριξε το τζιπ στη θάλασσα, στο λιμάνι του Βόλου!






Υπό την επήρεια αλκοόλ αποδείχθηκε τελικά ότι βρισκόταν ο οδηγός, ηλικίας 60 ετών, από τον Τύρναβο, που χθες το βράδυ, μέσα στο λιμάνι του Βόλου, έριξε το αυτοκίνητό του, ένα τζιπ μάρκας Land Rover, στη θάλασσα, δίπλα ακριβώς στο σημείο, όπου ήταν δεμένο το επιβατηγό – οχηματαγωγό «Πρωτεύς».

Αμέσως μετά τη διάσωσή τόσο του ιδίου, όσο και της 55χρονης συζύγου του, και την μεταφορά τους στο Νοσοκομείο του Βόλου, υπεβλήθη σε αλκοτέστ και διαπιστώθηκε ότι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, με την ένδειξη πάνω από 1,20 τοις χιλίοις. Ο άντρας συνελήφθη αρχικά από τους λιμενικούς για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης που μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο άλλους ανθρώπους που βρισκόταν στο λιμάνι εκείνη την ώρα, αλλά με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού: 

Ενημερώθηκε βρασυνές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Βόλου, για περιστατικό πτώσης Ι.Χ. οχήματος στη θάλασσα, με οδηγό έναν 60χρονο και συνοδηγό μία 55χρονη, από τον κεντρικό προβλήτα του οικείου λιμένα, κατά τη διάρκεια αποεπιβίβασης επιβατών και οχημάτων στο Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΡΩΤΕΥΣ”.

Άμεσα στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιώτης που βρισκόταν στο σημείο έπεσαν στη θάλασσα, απεγκλώβισαν τους ανωτέρω επιβαίνοντες και με τη συνδρομή μελών του πληρώματος του ανωτέρω πλοίου τους ανέσυραν έχοντας τις αισθήσεις τους, ενώ το Ι.Χ. όχημα βυθίστηκε σε βάθος δέκα (10) μέτρων. Στη συνέχεια, οι διασωθέντες διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο “Αχιλλοπούλειο” Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για προληπτικούς λόγους.
Ο 60χρονος οδηγός, μετά από έλεγχο χρήσης οινοπνεύματος, συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, διότι βρέθηκε θετικός.
Από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι διαδικασίες ανέλκυσης του ανωτέρω Ι.Χ. οχήματος θα ξεκινήσουν πρωινές ώρες σήμερα.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.