Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 18:29
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στην Εύβοια -Εκκενώθηκαν δύο χωριά [εικόνες & βίντεο]






Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κοντοδεσπότι στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων Εύβοιας και μαίνεται ανεξέλεγκτη, κινούμενη προς Ψαχνά. Εκκενώθηκαν τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός, όπως και μία μονή.

18:11 Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ζητήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να διατεθούν 4 υδροφόρες και 3 μπουλντόζες, όπως επίσης και κάποια άλλα χωματουργικά μηχανήματα, ενώ παράλληλα βρίσκονται στο σημείο και ελαφρά χωματουργικά μηχανήματα των δήμων.

18:10 Έκλεισε προληπτικά για λόγους ασφαλείας η κυκλοφορία στο δρόμο από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας η φωτιά πλησιάζει προς τον επαρχιακό δρόμο ο οποίος έχει καλυφθεί με πολλούς καπνούς. Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση της Εύβοιας, έχει κλείσει ο δρόμος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από Προκόπι μέχρι Καστέλα ως προς την κάθοδο από Β. Εύβοια προς Χαλκίδα και το αντίστροφο από Καστέλα έως Προκόπι για την άνοδο από Χαλκίδα προς Β. Εύβοια.

18:05 Προληπτικά, για λόγους ασφαλείας, η αστυνομία έχει κλείσει την επαρχιακή οδό Λίμνης-Ψαχνών, στο ύψος του χωριού Προκόπι, και κατευθύνει τους οδηγούς των αυτοκινήτων στον Άγιο Κωνσταντίνο.

17:50 Το χωριό Κοντοδεσπότι έχει περικυκλωθεί στα 3/4 του, όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς.

17:44 Εκκενώνεται και η Μονή της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, που βρίσκεται νότια από το Κοντοδεσπότι.

17:14 Έχει δοθεί εντολή να κατευθυνθούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και άλλα οχήματα της Πυροσβεστικής από περιοχές της Στερεάς Ελλάδας. Παράλληλα, στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς και οχήματα των δήμων.

17:07 Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Γιώργος Ψαθάς, δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, ανέφερε ότι οι κάτοικοι του χωριού Κοντοδεσπότι (250 κάτοικοι) έχουν ήδη απομακρυνθεί από την περιοχή με ασφάλεια. Όπως συμπλήρωσε, η πυρκαγιά είναι ανεξέλεγκτη και κατευθύνεται προς τα Ψαχνά, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που δυσκολεύουν το έργο των εναέριων μέσων.

17:04 Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην περιοχή, η οποία είναι πευκόφυτη.

17:00 Η φωτιά είναι σε εξέλιξη και για την κατάσβεσή της αυτή την ώρα (17:00) επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 αεροσκάφη Καναντέρ, 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη Πετζετέλ. Εκκενώνονται τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός.

Βίντεο από το σημείο της φωτιάς:

H μεγάλη φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 3 μ.μ. και πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω της πευκόφυτης έκτασης που κατακαίει αλλά και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Δείτε φωτογραφίες του evianews:

Πηγή: Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στην Εύβοια -Εκκενώθηκαν δύο χωριά [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr