Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 10:49
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη πυρκαγιά σε πευκοδάσος στα Γεράνεια Όρη – Οι φλόγες πλησιάζουν οικισμό στην Κινέττα

Στις φλόγες τυλίχθηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας πευκοδάσος στην περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη, στην ευρύτερη περιοχή της Κινέττας, στα όρια Κορινθίας – Δυτικής Αττικής, ενώ οι καπνοί έχουν εξαπλωθεί στη Δυτική Αττική.
Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει την περιοχή στο πευκοδάσος.
Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι μεγάλο, ενώ  η φωτιά, που κατευθύνεται προς το βουνό, βρίσκεται κοντά στον οικισμό Γαλήνη. Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν απειλούνται κατοικίες, ωστόσο οι άνεμοι είναι ισχυροί και περιμένουν να δουν την εξέλιξή τους.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής είναι μεγάλη. Στο σημείο αρχικά επιχειρούσαν 15 οχήματα με 35 πυροσβέστες και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ απογειώθηκαν για ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη. Στη συνέχεια, αποφασίστηκε ενίσχυση των δυνάμεων, με αποτέλεσμα στην περιοχή να επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα.
Ειδικότερα, στο σημείο βρίσκονται δύο καινούρια καναντέρ CL-415 και ένα CL-215 καθώς και δύο ελικόπτερα. Παράλληλα, από τη Θεσσαλονίκη έχουν ξεκινήσει δύο ακόμη καναντέρ CL-415, που θα συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.






Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι.

kinetta03
kinetta04
kinetta05
kinetta06
kinetta07
kinetta08
Πηγή: protothema.gr