Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 15:41
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαφία φυλακών: «Θα σε εξαφανίσουμε…» το μήνυμα με τούρτα σε σωφρονιστικό

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δράση του κυκλώματος των φυλακών έρχονται στη δημοσιότητα, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά την σκληρότητα και τον «άγριο» τρόπο δράσης των κρατουμένων. Οι εκβιασμοί και οι απειλές που δέχονται για τη ζωή τους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν προκαλέσει τρόμο, ενώ τα όσα υποστήριξε πρόσφατα ο αρχιφύλακας της κλινικής του Κορυδαλλού Αντώνης Αραβαντινός, προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.





Η κ.Δημητρίου ζητά με την παραγγελία της να διερευνηθεί από τον εισαγγελέα Πειραιά η βασιμότητα των καταγγελιών και εάν έχουν τελεστεί και από ποιους αυτεπαγγέλτως διωκόμενα ποινικά αδικήματα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Αντώνη Αραβαντινού δεσμοφύλακες ξυλοκοπούνται καθημερινά στις φυλακές και κρατούμενοι είναι υποταγμένοι στη βούληση των ισχυρών.

Κατήγγειλε μάλιστα ότι προκειμένου να μην μιλάνε και να μην ελέγχουν, τέσσερις αρχιφύλακες των φυλακών Δομοκού, Χανίων, Κορυδαλλού αλλά και ο ίδιος, έχουν λάβει απειλητικά σημειώματα με λουλούδια και γλυκά σπίτι τους. Πρόσθεσε δε ότι έναν αρχιφύλακα τον απείλησαν ότι την επόμενη φορά θα βιάσουν τη γυναίκα του μπροστά στα μάτια του μέσα στο σπίτι του!  Σε άλλη περίπτωση, ο παραλήπτης της τούρτας, παρέλαβε και σημείωμα που έγραφε «Εάν κάνεις αυτό που σκέφτεσαι θα σε εξαφανίσουμε», ενώ το σημείωμα έφερε δύο υπογραφές…