Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 10:06
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαρτυρία Ελληνίδας που βίωσε την επίθεση: Ακούγαμε πυροβολισμούς, τρέξαμε και κρυφτήκαμε στο γκαράζ






Τις στιγμές τρόμου που έζησε στο εμπορικό κέντρο Olympia περιέγραψε μία Ελληνίδα, που βρέθηκε εκεί τη στιγμή της επίθεσης στο Μόναχο.

Η Ρία Ακριτίδου διηγήθηκε στην ΕΡΤ τα όσα έζησε εκείνη, η αδελφή της και ο πατέρας της, που είχαν πάει στο εμπορικό κέντρο για ψώνια, όταν άρχισε να πυροβολεί ο δράστης.

«Προχωρούσαμε για να μπούμε σε ένα μαγαζί και είδαμε ξαφνικά ότι κατέβαζε ρολά και ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος για να φύγει. Καταλάβαμε ότι κάτι συμβαίνει και αρχίσαμε και εμείς να τρέχουμε. Ακούσαμε 4-5 πυροβολισμούς μέχρι να βγούμε από το εμπορικό κέντρο», διηγήθηκε η κ. Ακριτίδου.

Στη συνέχεια, μαζί με τον πατέρα και την αδελφή της έτρεξαν στο γκαράζ και κρύφτηκαν πίσω από αυτοκίνητα. «Ακούσαμε και εκεί αρκετούς πυροβολισμούς, ακούγονταν πιο κοντά. Υποθέσαμε ότι ο δράστης είχε βγει έξω και προσπαθούσε να πυροβολήσει κι άλλους ανθρώπους», περιέγραψε.

Η Ελληνίδα δήλωσε ότι είναι σοκαρισμένη και ότι πλέον φοβάται να πάει σε σημεία με κόσμο. «Ημουν τρομοκρατημένη. Συνειδητοποίησα ότι θα μπορούσα να είμαι ανάμεσα σε εκείνους που τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν», πρόσθεσε.

Πηγή: iefimerida.gr