Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 13:19
Τοπικά

Μαργ. Πατσιαντάς για ΣΥΡΙΖΑ : Συνεχείς επιθέσεις στη Δημοτική Αρχή για να καλύπτουν την κυβερνητική πολιτική






Νέο πολιτικό ξεγύμνωμα για το ΣΥΡΙΖΑ και τους έξι, δήθεν ανεξάρτητους, δημοτικούς συμβούλους του στο Βόλο, επιφυλάσσει με ανακοίνωση  – απάντηση στις εναντίον του αιτιάσεις ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Μαργ. Πατσιαντάς, που τους κατηγορεί – μεταξύ άλλων – ότι επιτίθενται συνεχώς κατά της δημοτικής πλειοψηφίας προκειμένου «να αφήνεται συστηματικά εκ μέρους τους στο απυρόβλητο το κεφαλαιώδες ζήτημα των κυβερνητικών πολιτικών απέναντι στην κοινωνία και στην Τ.Α., κάνουν μεγάλο λάθος. Δεν πρόκειται να παρασυρθούμε από αυτή την τακτική τους»

Ακόμη επισημαίνει ότι κενό δεν υπάρχει στο νόμο αλλά στην πολιτική τους μνήμη και υπογραμμίζει ότι το μεγαλύτερο δώρο το έκαναν οι έξι στην πλειοψηφία Μπέου που έφυγαν από την παράταξη και αποδυνάμωσαν την αντιπολίτευση.

 

Η ανακοίνωση των «Δρόμων Συνεργασίας».

«Ας πάψουν οι  έξι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι και το τμήμα αυτοδιοίκησης της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ να καταλογίζουν εσφαλμένη κρίση στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, ισχυριζόμενοι, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει κενό στη νομοθεσία. Το βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχει κενό στο νόμο, αλλά στην πολιτική τους μνήμη. Και το κενό αυτό εντείνεται όσο αθετούνται οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματός τους και υποχρεώνονται να συμμετέχουν ενεργά και οι ίδιοι στην επιβολή των σκληρών μνημονιακών κυβερνητικών μέτρων σε βάρος της κοινωνίας και της Τ.Α.

Το μεγαλύτερο δώρο το προσέφεραν οι  έξι στην πλειοψηφία του Μπέου, όταν έφυγαν από τη δημοτική μας παράταξη της μείζονος μειοψηφίας τον περασμένο Οκτώβρη, αποδυναμώνοντας έτσι αντικειμενικά την αντιπολιτευτική της δύναμη. Και αυτό το έκαναν συνειδητά, γιατί πρώτο τους μέλημα, μετά τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτέμβρη,, ήταν να απαλλαγούν από τη μία από τις δεσμεύσεις που τους επέβαλαν οι αντιμνημονιακές και διεκδικητικές απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση αρχές της παράταξης και από την άλλη  να ευθυγραμμιστούν με τις αντιλαϊκές και αντιαυτοδιοικητικές επιλογές της μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Αναφορικά με τον «Καλλικράτη», ας φροντίσει η κυβέρνησή τους να τον αλλάξει. Αλλά μάλλον χλωμό φαίνεται αυτό το ενδεχόμενο, γιατί λείπει η πολιτική βούληση. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και το περασμένο Σάββατο στη Λάρισα, αφού ο ΥΠΕΣ Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσε «Ξεχάστε την αλλαγή του γεωγραφικού προσδιορισμού των  Καλλικρατικών Δήμων. Έτσι θα μείνουν τα διοικητικά τους όρια». Ο ΥΠΕΣ  δεν είπε κουβέντα για το πάγιο αίτημα των ΟΤΑ επιστροφής των παρακρατηθέντων πόρων τους ούτε για πολλά άλλα τεράστια προβλήματα που έχουν προκληθεί στη λειτουργία των ΟΤΑ  λόγω των μνημονίων που συνεχίζει να εφαρμόζει με «μεγάλη επιτυχία» η παρούσα κυβέρνηση.

Η παράταξή μας της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο θα εξακολουθήσει να ασκεί το καθήκον της μέχρι τη λήξη της δημοτικής θητείας με την ίδια συνέπεια. Το έχει αποδείξει ότι είναι και θα είναι διαρκώς αντίθετη τόσο σε αδιαφανείς, αντιδημοκρατικές και αυταρχικές επιλογές της δημοτικής πλειοψηφίας όσο και στις μνημονιακές νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές πολιτικές (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) που τα τελευταία έξι χρόνια πλήττουν βάναυσα όχι μόνο την κοινωνία αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία αντί να αποτελεί καθοριστικό φορέα  αποκέντρωσης και ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών, διαρκώς απομονώνεται λόγω των περικοπών που τις επιβάλλονται συστηματικά από την κεντρική εξουσία και τους δανειστές – δυνάστες του ελληνικού λαού. Η συνεργασία μας στο δημοτικό συμβούλιο με άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας προφανώς θα εξακολουθήσουν να καθορίζονται με βάση τις παραπάνω αρχές μας.  Αν οι έξι νομίζουν ότι ο αγώνας στο Δήμο Βόλου πρέπει να στρέφεται μόνο εναντίον της δημοτικής πλειοψηφίας και  να αφήνεται συστηματικά εκ μέρους τους στο απυρόβλητο το κεφαλαιώδες ζήτημα των κυβερνητικών πολιτικών απέναντι στην κοινωνία και στην Τ.Α., κάνουν μεγάλο λάθος. Δεν πρόκειται να παρασυρθούμε από αυτή την τακτική τους».