Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 19:55
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Οργισμένη απάντηση στις «απρόκλητες επιθέσεις Μαρινάκη»






Οργισγμένη ανακοίνωση κατά του κ. Μαρινάκη εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Κάνει λόγο για απρόκλητες επιθέσεις εκ μέρους επιχειρηματία, και τονίζει ότι η κυβέρνηση και η Δημοκρατία δεν θα υποκύψουν στον εκφοβισμό και την τρομοκρατία.

«Ο κ. Μαρινάκης από χθες επιτίθεται απρόκλητα στην Κυβέρνηση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, αναδεικνύοντας το ήθος του. Εξαπολύει από τα ΜΜΕ που ελέγχει προπαγανδι«στικούς τραμπουκισμούς, αναδεικνύοντας την αντίληψή του για τη Δημοκρατία» αναφέρει η ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζει, «όλως τυχαίως, απειλητικά μηνύματα στέλνονται στα κινητά τηλέφωνα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με αποστολείς γνωστούς υπαλλήλους του, ενώ στα γραφεία της εφημερίδας Documento γίνεται διάρρηξη και βανδαλίζονται μετά τα μεσάνυκτα, αφού προηγουμένως ο ιδιοκτήτης τους, δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, απειλείται ανοιχτά με ανακοινώσεις, γιατί τόλμησε να δημοσιοποιήσει δραστηριότητες του επιχειρηματία που απασχολούν την Δικαιοσύνη».

«Αναρωτιόμαστε, αν ο κ. Μητσοτάκης, προσωπικός φίλος του κ. Μαρινάκη, και η ΝΔ της οποίας τα γραφεία στον Πειραιά επισήμως ο κ. Μαρινάκης χρηματοδοτεί και συντηρεί, προσυπογράφουν αυτές τις μεθόδους που θυμίζουν μαφία» τονίζει το Μαξίμου και καταλήγει:

«Σε κάθε περίπτωση η Κυβέρνηση και η Δημοκρατία δεν θα υποκύψουν στον εκφοβισμό, τον εκβιασμό και την τρομοκρατία. Η εποχή που κυβερνούσαν τον τόπο οι νταβατζήδες έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Γιατί η ΝΔ που σκοπεύει να δώσει τα κλειδιά στους Δον Κορλεόνε επιχειρηματίες που τη στηρίζουν δεν πρόκειται να επιστρέψει στην διακυβέρνηση του τόπου».

Όπως έγραψε το Documento, «άγνωστοι, αλλά για γνωστούς λόγους, διέρρηξαν τα ξημερώματα τα γραφεία του Documento. Άνοιξαν επαγγελματικά τη βαριά πόρτα της εισόδου με κλειδαριές τύπου “τρίαινα” για να καταλήξουν απλώς να… πιουν καφέ.

Οι εισβολείς περιορίστηκαν να βανδαλίσουν τον αυτόματο πωλητή καφέ για να πάρουν (όπως ήθελαν να δείξουν) κέρματα. Στο διπλανό γραφείο υπήρχε ωστόσο χρηματικό ποσό που άφησαν άθικτο.

Η διάρρηξη γίνεται μια μέρα μετά από σφοδρή επίθεση στο Documento από γνωστό επιχειρηματία για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας, ενώ είχαν προηγηθεί απειλές στα social media εναντίον των δημοσιογράφων.

Ξέρουμε πως όλοι θα δηλώσουν αθώοι και μη σχετιζόμενοι, όπως ξέρουμε επίσης πως πρόκειται για μια προσπάθεια να πάρουμε το μήνυμα. Αυτοί που τόσο επαγγελματικά διέρρηξαν τα γραφεία για να ξαφρίσουν τελικώς πενηνταράκια απλώς δημιούργησαν αντικείμενο διάρρηξης για το αστυνομικό δελτίο.

Στην πραγματικότητα δήλωσαν πως είναι εκεί, μπαινοβγαίνουν ότι ώρα θέλουν και «μας έχουν». Η επιδεικτική δήλωση δύναμης , το λοστάρι της διάρρηξης και οι χειριστές του δεν μας φοβίζουν. Ξέρουμε πως είναι ικανοί με τον ίδιο λοστό να ανέβουν στο τρίκυκλο του παρακράτους και να περιμένουν στη γωνία αλλά και πάλι δεν φοβόμαστε. Αυτοί ωστόσο έχουν κάθε λόγο να φοβούνται», καταλήγει το κείμενο του Documento.

 

 

Πηγή: ethnos.gr