Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 14:20
Τοπικά

Μαλάκι και ΚΑΟΑ η πρόταση του Δήμου Βόλου για hot spot – «Κρύφτηκαν» από ευθύνες και πολίτες ΣΥΡΙΖΑίοι και Οικονόμου






Τις παραθεριστικές εγκαταστάσεις των στρατιωτικών στο Μαλάκι, όπου υπάρχουν πλήρεις και άνετες εγκαταστάσεις για στέγαση, σίτιση και χώρους υγιεινής, υπέδειξε η Δημοτική Αρχή του Βόλου στην κυβέρνηση, με επίσημο έγγραφό της, σαν χώρο δημιουργίας και λειτουργίας hot spot, κέντρου υποδοχής, μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή μας.

Αυτό αποκάλυψε στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου για το θέμα αυτό, ο εκτελών χρέη Δημάρχου Βόλου, κ. Θάνος Θεοδώρου, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για την πιο αποτελεσματική λύση με δεδομένη την ασφυκτική πίεση που ασκείται και σημειώνοντας ότι έτσι θα δοθεί ο χρόνος για να εξευρεθούν καταλληλότερες και ίσως πιο λειτουργικές εγκαταστάσεις στο μέλλον, αν χρειαστεί.

Με την πρόταση αυτή συντάχθηκε ο κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, ενώ ρεσιτάλ υποκρισίας και φαρισαϊσμού εκδηλώθηκε από την επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Νατάσσας Οικονόμου και τον πολιτικά γραφικό, Κώστα Γαργάλα

Και οι δύο, μαζί με τους υπόλοιπους συμβούλους που τους ακολουθούν, προσπάθησαν να κρυφτούν από τις ευθύνες τους και τους πολίτες και να μην πάρουν θέση, απέναντι στις ξεκάθαρες προτάσεις της Δημοτικής Αρχής για το που και πως πρέπει να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Βόλο, με σοφιστείες, αστείες δικαιολογίες και τις γνωστές τους αερολογίες.

Γιώργος Μουλάς: Η θλιβερή στάση των κκ Οικονόμου και Λαμπρινίδη

ΜΟΥΛΑΣΓια άλλη μία φορά, οι κκ Οικονόμου και Λαμπρινίδης δεν μπόρεσαν στοιχειωδώς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Λαμπρινίδης από την αρχή προκαλούσε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, επιθυμώντας θερμό επεισόδιο, που θα εξέτρεπε την σοβαρή συζήτηση για την υποδοχή των προσφύγων. Το θερμό επεισόδιο δυστυχώς έγινε από τους γνωστούς αγνώστους κουκουλοφόρους, που αμαύρωσαν την λειτουργία του κορυφαίου δημοκρατικού οργάνου της πόλης μας.

Η εισβολή των κουκολοφόρων, μία πράξη εντελώς αντιδημοκρατική καυτηριάστηκε από όλους, εκτός από την κυρία Οικονόμου και τον κ. Λαμπρινίδη, που για αστείο λόγο αποχώρησαν από την συνεδρίαση, αποφεύγοντας να πάρουν θέση.

Είναι λυπηρό παλαιά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως οι κκ Οικονόμου και Λαμπρινίδης, να φυγομαχούν και να μην παραμένουν για να πάρουν θέση για τα θλιβερά γεγονότα, που έπληξαν την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Προφανώς, είναι ανίκανοι και αδαείς να σταθμίσουν συμβάντα και καταστάσεις υποβαθμίζοντας τον ρόλο, που τους έχει ανατεθεί από μερίδα του βολιώτικου λαού.

Ατυχώς, η ανεπάρκεια τους θα ταλανίσει για ακόμα τριάμισυ χρόνια το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, εκτός και αν αποφασίσουν να φύγουν ενωρίτερα.

Το έγγραφο σε Καμμένο

Στη δημοσιότητα δόθηκε και το τελευταίο έγγραφο που εστάλη χθες το απόγευμα στον υπ Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, όπου αναφέρονται τα εξής:

«Έχοντες πλήρη συνείδηση και φυσικά κατανόηση του μείζονος εθνικού προβλήματος με τις προσφυγικές ροές που αντιμετωπίζει η χώρα μας και του γεγονότος ότι έχετε αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος για την αντιμετώπισή του, απευθυνόμαστε σε εσάς προκειμένου να καταθέσουμε τις προτάσεις μας σε ό,τι αφορά την περιοχή μας, καθώς ως φαίνεται ότι έχει επιλεγεί μεταξύ αυτών όπου θα λειτουργήσουν κέντρα υποδοχής.

Αν και κατά τρόπο παράδοξο και πάντως αναποτελεσματικό δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα καμία διάθεση συνεννόησης και διαλόγου μαζί μας, ως θεσμικών και έγκυρων εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, εν τούτοις δείχνοντας την καλή μας διάθεση και την ευαισθησία μας στην εξεύρεση της βέλτιστης δυνατής λύσης, καταθέτουμε την πρόταση όπως το κέντρο αυτό δημιουργηθεί στην περιοχή Μαλάκι των Καλών Νερών, όπου από ετών λειτουργεί ένα πλήρως οργανωμένο κέντρο παραθερισμού αξιωματικών κατά τους θερινούς μήνες (ΚΑΟΑ), που ανήκει στο υπουργείο σας.

Επισημαίνουμε ότι στον άνετο αυτό χώρο υπάρχουν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την αξιοπρεπή και υγιεινή διαβίωση εκατοντάδων προσφύγων που θα χρειαστεί να φιλοξενηθούν, αφού βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή, είναι περιφραγμένος και φυλάσσεται από το στρατό, ενώ υπάρχουν έτοιμοι χώροι διαβίωσης, σίτισης και υγιεινής (διαμερίσματα, κουζίνες, τουαλέτες και λοιπό κοινόχρηστοι χώροι). Δεδομένου δε ότι η παραμονή τους, κατά τις διαβεβαιώσεις σας, θα είναι σύντομη, είναι προφανές ότι οι αξιωματικοί δεν θα στερηθούν το καλοκαίρι τις διακοπές τους, αφού οι χώροι αυτοί αφού καθαριστούν και συντηρηθούν θα τους αποδοθούν και πάλι.

Σας επισημαίνουμε ότι η πρότασή μας αυτή είναι για την άμεση αντιμετώπιση της εξαιρετικά πιεστικής κατάστασης, ενώ σε μεσομακροπρόθεσμη βάση έχουμε να σας προτείνουμε και να συναποφασίσουμε άλλες εναλλακτικές προτάσεις.

Για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση και συζήτηση είμαστε στη διάθεσή σας, επαναλαμβάνοντας ότι η ευαισθησία μας, για ιστορικούς και κοινωνικούς λόγους, είναι δεδομένη, όπως και η βούληση μας να συνδράμουμε στο δύσκολο αυτό έργο».

 

Κοντά στους πρόσφυγες στον Αλμυρό

ΔΗΜΝΟΣ ΒΟΛΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ

Στο μεταξύ συνεργείο του Δήμου Βόλου, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Δημοτικών Ενοτήτων, Δημήτρη Λιβογιάννη, βρέθηκε σήμερα στο ΣΕΑ Αλμυρού και προσέφερε νερά και σάντουιτς στους εγκλωβισμένους μετανάστες και πρ΄σοφυγες.

Το ίσιο αν απαιτηθεί προβλέπεται να επαναληφθεί και αύριο, Πέμπτη.