Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 06:52
Κόσμος

Μακελειό σε συναγωγή στις ΗΠΑ: Νεοναζί και οπλισμένος σαν αστακός ο δράστης – Φώναζε «οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν»

Πρόκειται για τον 46χρονο, Ρόμπερτ Μπάουερς – Έφερε πάνω του τέσσερα όπλα, ενώ ερευνάται σακίδιο για τυχόν εκρηκτικά – Είχε λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για ακροδεξιούς εξτρεμιστές και νεοναζί- Το μήνυμα που «ανέβασε» πριν την επίθεση
Τουλάχιστον τέσσερα όπλα έφερε πάνω του ο 46χρονος Ρόμπερτ Μπάουερς, ο οποίος άνοιξε πυρ σε εβραϊκή συναγωγή στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους.






Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό ο ένοπλος κρατούσε ένα ημιαυτόματο τυφέκιο AR-15  και ένα πιστόλι τύπου Glock. Ακόμη στον αστράγαλό του βρέθηκε ένα ακόμη όπλο, όπως επίσης και ένα ακόμη πιστόλι στη ζώνη του.

Την ίδια στιγμή εξετάζεται ένα «σακίδιο στρατιωτικού τύπου» ελέγχεται στο χώρο της συναγωγής, έπειτα από αναφορές ότι έφερε μαζί του και εκρηκτικό μηχανισμό.

Ο δράστης παραδόθηκε και φέρεται να είναι τραυματισμένος, ενώ προτού παραδοθεί φώναξε ότι «Όλοι οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν. Δεν  θέλω να ζει κανείς από αυτούς».

Ο ένοπλος έχει γεννηθεί στις 4 Σεπτεμβρίου 1972, με ακραίες απόψεις περί ανωτερότητας της λευκής φυλής, ενώ διέθετε  λογαριασμό στο Gab, μέσο κοινωνικής δικτύωσης για ακροδεξιούς εξτρεμιστές και νεοναζί.

Μάλιστα, στην περιγραφή του προφίλ του στο μέσο αποκαλεί τους Εβραίους παιδιά του Σατανά , ενώ έχει αναρτήσει μηνύματα αντισημιτικού περιεχομένου.

Λίγο πριν εξαπολύσει την φρικαλέα επίθεσή του, ο Μπάουερς είχε αναρτήσει στο λογαριασμό του στο Gab ότι «δεν μπορεί να κάθεται να βλέπει το λαό του να σφαγιάζεται. Γ… τις απόψεις σας, έρχομαι».

gab