Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 06:48
Τοπικά

Μαζική συγκέντρωση και πορεία Σωματείων στον Βόλο






Με τη σημερινή δυναμική συγκέντρωση που διοργάνωσαν Σωματεία του Βόλου και με τη συμμετοχή εργαζομένων, φοιτητών και συνταξιούχων, συνεχίζουν και κλιμακώνουν την προετοιμασία της απεργιακής απάντησής τους στην πολιτική της κυβέρνησης και στην εργοδοσία.

Με το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την απεργία, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας», τα σωματεία: Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας», Σωματείο Καθαριστριών Μαγνησίας, Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου – Χάρτου Μαγνησίας, Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας, Συνδικάτο Τροφίμων-Ποτών Μαγνησίας, Συνδικάτο Οικοδόμων Βόλου, Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Μαγνησίας κάλεσαν το λαό του Βόλου να μην αποδεχτεί κανένα νόμο που θα βάζει εμπόδια στη λειτουργία, τη δράση και την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, να εντείνει τον αγώνα για την κατάργηση των αντεργατικών, αντιλαϊκών νόμων, των μνημονίων.

Στη συγκέντρωση μίλησε η Εύη Καρυδάκη, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου ΟΤΑ Μαγνησίας η οποία τόνισε τα εξής:

«Κάθε “αξιολόγηση” τσακίζει τη ζωή μας, οργάνωση κι αγώνας η απάντησή μας. Αυτό είναι και το βασικό  το σύνθημα που συνοψίζει το κάλεσμα των σωματείων στη σημερινή συγκέντρωση μας, όπως και στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια που γίνονται σε όλη τη χώρα από σωματεία και Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Πολύ περισσότερο  σήμερα που ανάμεσα στις «εκκρεμότητες» που διευθετεί η τρέχουσα «αξιολόγηση» περιλαμβάνονται τα νέα χτυπήματα που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο απεργιακό δικαίωμα, στην οργάνωση και τη συλλογική δράση των εργαζομένων.

Οφείλουμε ως εργαζόμενοι να δώσουμε απάντηση στη  κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης για τη στήριξη του κεφαλαίου, την οποία σπεύδει να προωθήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Οφείλουμε να δώσουμε μαχητική απάντηση σε ότι  σηματοδοτούν οι όλο και πιο συντονισμένες και απροκάλυπτες τοποθετήσεις ενάντια στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων των  εκπροσώπων  των εργοδοτικών ενώσεων και φορέων.

ΣΥΡΙΖΑ και  ΝΔ δίνουν αγώνα δρόμου με πράξεις, νόμους και υποσχέσεις για μεγαλύτερα προνόμια στο κεφάλαιο.

Ανταγωνίζεται ο ένας τον άλλον για το ποιος καλύτερα θα ικανοποιήσει τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Η  επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα θα δοθεί με γενική απεργία.

Η στάση της εργοδοσίας είναι αποκαλυπτική αφού παίζει το ρόλο του λαγού για το επικείμενο χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, που συμφώνησαν από κοινού κυβέρνηση και κουαρτέτο. Το χτύπημα αυτό είναι χτύπημα απέναντι σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε αγωνιστή που ορθώνει το ανάστημά του απέναντι στην τρομοκρατία και την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Τους διαμηνύουμε ότι δεν θα τους περάσει.

Δεν μας φοβίζουν οι απειλές, η λάσπη, οι μεθοδεύσεις τους, οι προβοκατόρικες  ενέργειες τους. Είμαστε αποφασισμένοι γνωρίζοντας  ότι αυτός ο  αγώνας,  δεν είναι περίπατος, είναι διαρκής και επίπονος,  απαιτεί σύγκρουση με τους μονοπωλιακούς ομίλους και τις ενώσεις τους, το πολιτικό και συνδικαλιστικό τους προσωπικό σε κάθε χώρο δουλειάς, γι αυτό και δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού, γι αυτό και απαιτείται γερή οργάνωση και αποφάσεις για κλιμάκωση.

Καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης για βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, την πολιτική που δίνει «δισ. ευρώ στους εξοπλισμούς», την ίδια ώρα που επιβάλλει «μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους να οργανώσουμε με τόλμη, το μεγάλο μέτωπο αγώνα για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν ή καταργούν τις ΣΣΕ και την διεκδίκηση εθνικής, κλαδικών και επιχειρησιακών ΣΣΕ

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις,  στέλνουν μήνυμα αγώνα για να μην υπάρχει εργαζόμενος που να αμείβεται κάτω από 751 ευρώ, για την επαναφορά των κλαδικών Συμβάσεων, της υποχρεωτικότητάς τους, για την κατάργηση του αίσχους των ατομικών συμβάσεων και των «ενώσεων προσώπων», για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι αυτοί οι αγώνες να φουντώσουν παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς και να γίνει αποφασιστικό βήμα  ενάντια στο σύνολο αυτής της πολιτικής, με  κλιμάκωση  της πάλης  με πανελλαδική απεργία.

Όλοι οι εργαζόμενοι να δημιουργήσουμε μαχητικό κλίμα απόκρουσης της αντιλαϊκής πολιτικής και διεκδίκησης των σύγχρονων εργατικών – λαϊκών αναγκών».