Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 14:38
Θεσσαλία

Μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στα Τρίκαλα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA





Η αντιφασιστική πορεία, που έγινε το Σάββατο στα Τρίκαλα, με αφορμή την άφιξη Μιχαλολιάκου στην πόλη είχε μαζικότητα, παλμό, νεολαία, συνθήματα… και όλα αυτά υπό καταρρακτώδη βροχή.

Κινήματα, συλλογικότητες, οργανώσεις από όλη τη Θεσσαλία και Τρικαλινοί μαθητές και νεολαίοι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα για να εκφράσουν την αντιφασιστική τους θέση.

«Ούτε στα Τρίκαλα, ούτε πουθενά» βροντοφώναξαν εκατοντάδες διαδηλωτές σε μία πρωτοφανούς μαζικότητας για τα δεδομένα των Τρικάλων πορεία.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την πλατεία Ρήγα Φεραίου κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, οι οποίες ωστόσο δεν φάνηκε να πτοούν κανένα. Κατευθύνθηκαν με πορεία απέναντι από το ξενοδοχείο, στο οποίο μίλησε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. Γύρω από το ξενοδοχείο υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ μία διμοιρία των ΜΑΤ ήταν σε απόσταση από τους διαδηλωτές.

Η πορεία συνεχίστηκε στο κέντρο της πόλης, με αντιφασιστικά συνθήματα και παλμό και διαλύθηκε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου από όπου ξεκίνησε.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν όταν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, που συνέχισαν πορεία προς τον πεζόδρομο της Ασκληπιού κυνηγήθηκαν από δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες βρισκόταν κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, που βρίσκονται στην οδό Ασκληπιού. Δεν προκλήθηκαν ζημιές στην πόλη, ενώ το κυνηγητό ξεκίνησε στον πεζόδρομο και κατέληξε αρκετά μέτρα πιο μακριά. Ο στόχος των δυνάμεων καταστολής ήταν να εμποδίσουν τους αντιεξουσιαστές να προσεγγίσουν τα γραφεία της οργάνωσης.

Όλα έληξαν ομαλά και χωρίς προσαγωγές λίγο μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου.

 

 

ΠΗΓΗ: ert.gr