Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 09:13
Τοπικά

Μαγνησία: Χωρίς προβλήματα θα χτυπήσει το πρώτο κουδόυνι στα γυμνάσια και λύκεια






Για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει στις 11 Σεπτεμβρίου, προετοιμάζονται στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας.Οι διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων μέχρι και την Παρασκευή θα γνωστοποιήσουν τον αριθμό των κενών και των πλεονασμάτων των εκπαιδευτικών ώτσε να γίνει προσπάθεια να καλυφθούν άεμσα, για να ξεκινήσουν απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα τα μαθήματα μετά τον αγιασμό.


Όπως ανέφερε ο Σωκράτης Σαβελίδης διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί διαδοχικές συσκέψεις με τους διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων για να οργανωθεί η νέα σχολική χρονιά.
Στην διάρκεια των συσκέψεων καθορίστηκε ο αριθμός των τμημάτων των σχολείων, σε σχέση με τις εγγραφές και τις μετεγγραφές μαθητών, κάτι που θα βοηθήσει τους Συλλόγους Διδασκόντων να προσδιορίσουν τα κενά και τα πλεονάσματα σε εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με τον κ Σαβελίδη μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου που ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, θα έχει τοποθετηθεί το κατάλληλο εκπαιδευτικό προσωπικό σε κάθε σχολείο, για να ξεκινήσουν απρόσκοπτα τα μαθήματα μετά τον αγιασμό.