Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 01:23
Τοπικά

Μαγνησία: Στο έλεος του θεού οι καρκινοπαθείς – Πλαφόν βάζει το υπουργείο Υγείας






Νέος γύρος περικοπών καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στις θεραπείες των καρκινοπαθών στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο Βόλου. Πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα που είχε προκύψει και στο πρόσφατο παρελθόν μετά και απο τις καταγγελίες που είχαν γίνει απο την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας.Πριν απο ένα μήνα περίπου ο πρόεδρος της Ενωσης των Νοσοκομειακών Γιατρών Νίκος Χαυτούρας είχε δώσει στην δημοσίοτητα ένα αποκαλυπτικό έγγραφο με το οποίο γινόταν γνωστό προς την διοιήκηση του ιδρύματος ότι θα πρέπει να περιορίσει τις θεραπείες των καρκινοπαθών.

Σύμφωνα με ασφαλείς και επιβεβαιωμένες πληροφορίες αρκετοί ασθενείς αναζητούν ήδη τις θεραπείες τους είτε σ άλλα νοσοκομεία της χώρας έιτε σε ιδιωτικές κλινικές. Σύμφωνα με τα στελέχη της Ογκολογικής μονάδας το νοσοκομείο Βόλου φέρεται να έχει υπερβεί τον προυπολογισμό που έχει βάλει ως πλαφόν το υπουργείο Υγείας για την κάλυψη του κόστους των θεραπειών.Χαρακτηριστική είναι και η καταγγελία μιας καρκινοπαθούς γυναίκας απο τον Βόλο, που προκειμένου να αποφύγει τα έξοδα για την μετακίνηση της σε νοσοκομείο της Αθήνας για να λάβει την θεραπεία της οι υπεύθυνοι του νοσοομείου της απάντησαν ότι δεν καλύπτεται το κόστος της θεραπείας της , λόγω του πλαφόν που έχει θέσει το υπουργείου και οτι θα πρέπει να βρεί άλλο νοσοκομείο για να εκτελέσει την θερπαεία της.

Η διοίκηση πάντως απο την πλευρά κάνει λόγο για εξορθολογισμό των δαπανών όμως οι αναφορές των γιατρών έιναι στην αντίθετοι κατέυθυνση. Ο εφιάλτης φαίνεται να επιστρέφει και πάλι στο Αχιλλοπούλειο.

thessaliatv.gr