Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 16:49
Τοπικά

Μαγνησία: Οι εκλογές στην Κεντροαριστερά – Πού και πώς θα ψηφίσουν






Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία στον Βόλο για τις εκλογές του πρώτου γύρου την ερχόμενη Κυριακή, για την εκλογή του αρχηγού στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Απολύτως επιτυχημένη ήταν το πρωί της Κυριακής η γενική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, αλλά και στα άλλα εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουν σε όλη τη Μαγνησία ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Κεντροαριστεράς την προσεχή Κυριακή.

Στη γενική δοκιμή στον Βόλο και στα περιφερειακά εκλογικά κέντρα συμμετείχαν μέλη της εφορευτικής επιτροπής, οι υπεύθυνοι των εκλογικών κέντρων και οι χειριστές των tablets, ώστε να πιστοποιηθεί πως τα πάντα θα λειτουργήσουν ομαλά, τόσο στον πρώτο γύρο των εκλογών την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, όσο και στον αναμενόμενο δεύτερο γύρο την Κυριακή 19 Νοεμβρίου.

Η ψηφοφορία την ερχόμενη Κυριακή θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 8 το βράδυ, εκτός και αν προκύψει ανάγκη λόγω μεγάλης συμμετοχής να δοθεί παράταση. Αυτό θα κριθεί εκ των ενόντων, σε συνεννόηση της Επιτροπής Αλιβιζάτου με την τοπική Επιτροπή, της οποίας υπεύθυνος είναι ο κ. Φώτης Λαμπρινίδης.

Το μόνο που απομένει ώστε να είναι απολύτως έτοιμα όλα για τις εκλογές, είναι η αποστολή του υλικού (ψηφοδέλτια και λοιπά), κάτι που προβλέπεται να γίνει μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ χθες οριστικοποιήθηκαν και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών σε όλο τον νομό, πλην Σκοπέλου και Αλοννήσου που εκτιμάται ότι θα «κλείσουν» σήμερα.

Όσοι πολίτες συμμετέχουν στην ψηφοφορία θα πρέπει απαραιτήτως να είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, ενώ θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα επιθυμούν ανεξαρτήτως το πού διαμένουν. Αν υπάρξει δεύτερος γύρος, η ψηφοφορία θα γίνει με τον εκλογικό κατάλογο που θα έχει συνταχθεί την πρώτη Κυριακή 12 Νοεμβρίου.

Για τη συμμετοχή στις εκλογές έχει καθοριστεί ως μίνιμουμ ποσό το αντίτιμο των 3 ευρώ ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να καταβάλλουν και επιπλέον χρήματα στο «κουμπαρά», συνδράμοντας με αυτόν τον τρόπο το όλο εγχείρημα.

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής στη Μαγνησία θα λειτουργήσουν τα εξής εκλογικά κέντρα:

-Στον Βόλο, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, με τρία εκλογικό τμήματα,όπου υπεύθυνος ορίστηκε ο Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σακκόπουλος

-Στη Νέα Ιωνία, στο πρώην Δημαρχείο, με υπεύθυνη την αναπληρώτρια Γραμματέα Μαρία Γίτση

-Στο Βελεστίνο, στο Δημαρχείο, με υπεύθυνο τον Χρ. Παπαρούνα

-Στο Στεφανοβίκειο, στο ΚΕΠ, με υπεύθυνο τον Ι. Παπαϊωάννου

-Στον Αλμυρό, στο Δημαρχείομε υπεύθυνο τονΒασίλη Φυτιλή

-Στη Σούρπη, στο ΚΕΠ, με υπεύθυνο τον Κ. Χαλάτση

-Στην Πορταριά, στο πρώην Δημαρχείο, με υπεύθυνο τονπρώην δήμαρχο Βασίλη Κοντορίζο

Στη Ζαγορά, στο Δημαρχείο, με υπεύθυνο τον Δημ. Σπανό

-Στην Αργαλαστή, στο ΚΕΓΕ Αργαλαστής, με υπεύθυνο τον Ι. Διανελλάκη

-Στο Τρίκερι, στο ΚΕΠ Τρικερίου, με υπεύθυνο τον δήμαρχο Ν. Φουρτούνα

-Στη Σκιάθο, στο Δημαρχείο, με υπεύθυνο τον Φ. Ζεμπέκη

-Στη Σκόπελο, στο Δημαρχείο, με υπεύθυνη την Αθηνά Ντάκη

-Στην Αλόννησο, στο Δημαρχείο, με υπεύθυνο τον Κων. Καλογιάννη.

Κατά συνέπεια, τρεις κάλπες θα στηθούν μόνο για τον Βόλο και από μία κάλπη στις υπόλοιπες περιοχές στις οποίες έχει αποφασιστεί να λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα.