Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 06:47
Τοπικά

Μαγνησία: Διασπασμένοι και με «φολκλόρ» συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φορείς






Αν θέλεις να ευτελίσεις ένα θεσμό, δώστε τον να τον εφαρμόσουν οι Έλληνες, έλεγε ο Τσώρτσιλ και για πολλοστή φορά δικαιώνεται, κρίνοντας κανείς από την κατάντια του συνδικαλιστικού κινήματος, όπως αυτό και σήμερα παρουσιάστηκε εκπροσωπούμενο από αρχισυνδικαλιστές τύπου Δημ. Κουτσούκου (ΑΔΕΔΥ) και Τρ. Πλαστάρα (ΟΕΒΕΜ) στη διάρκεια συνέντευξης τύπου για το μείζον θέμα της συνέχισης των κινητοποιήσεων κατά των κυβερνητικών επιλογών, που απειλούν με αφανισμό το σύνολο σχεδόν των κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων.

Στη συνέντευξη αυτή, λοιπόν, συνέβησαν πολλά ευτράπελα, με κυρίαρχο την μη πρόσκληση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, κ. Τσέλιου, που «διέφυγε» της προσοχής του κ. Πλαστάρα που ζήτησε συγγνώμη (!) και την παράδοση «μαθημάτων» προς τους Δημάρχους Βόλου και Αλμυρού, με αφορμή το θέμα Στάχτου, σε μια εκδήλωση αλληλεγγύης μεταξύ κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών (Κουτσούκος).

Έλαμψαν δια της απουσίας τους οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αρ. Μπασδάνης, επιβεβαιώνοντας τη φημολογία ότι υπάρχει διάσταση απόψεων στον τρόπο και τη μορφή συνέχισης των κινητοποιήσεων. Τελικά αποφασίσθηκε, εν είδει φολκλόρ, να γίνει συμβολική κατάληψη της εφορίας στο Βόλο, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, στις 9 το πρωί, καθώς επίσης συναυλία και άλλες συμβολικές καταλήψεις.

Εκτός από την ΑΔΕΔΥ και την ΟΕΒΕΜ, στη συνέντευξη εκπροσωπήθηκαν το Εργατικό Κέντρο Βόλου, ο Σύλλογος Εστίασης, οι αγρότες και οι αλιείς.