Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 04:33
Αθλητικά

Μία ψύχραιμη άποψη για την απόφαση της ΕΠΟ






Πολύ συζήτηση έχει γίνει από χθες για την περιβόητη απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τον αγώνα Οπούντιος Μαρτίνου – Νίκη Βόλου.

Μία απόφαση που προφανώς δεν ευνοεί τη Νίκη Βόλου, αφού θα κληθεί να δώσει ένα παιχνίδι που οι άνθρωποι της θεωρούσαν ως κερδισμένο χωρίς να το παίξουν.

Από χθες λοιπόν έχουν ακουστεί πολλά για τη συγκεκριμένη απόφαση σε ότι αφορά την ορθότητά της. Εμείς από την πλευρά μας προφανώς και δεν θα μπούμε στη διαδικασία να κρίνουμε την απόφαση αν είναι σωστή ή λάθος, διότι δεν είναι δυνατόν να κρίνουμε δικαστικές αποφάσεις και πολύ δε περισσότερο όταν αυτές προέρχονται από εμπειρότατους Τακτικούς Δικαστές και μάλιστα χωρίς να γνωρίζουμε όλες τις παραμέτρους της υπόθεσης.

Εκτός αν θεωρούν κάποιοι ότι οι Τακτικοί Δικαστές που δίκασαν την υπόθεση, ελέγχονται ή κατευθύνονται από κάποιους. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, καλό θα ήταν να αφήσουν τα υπονοούμενα και να το καταγγείλουν με ονόματα και διευθύνσεις και τότε θα μπορούμε να κρίνουμε και να συζητήσουμε τις καταγγελίες τους.

Αν όμως θεωρήσουμε ότι οι Τακτικοί Δικαστές είναι άμεμπτοι και δεν επηρεάζονται (όπως και θα πρέπει να είναι), τότε ουδείς μπορεί να κρίνει τις όποιες αποφάσεις τους. Είτε αυτές μας αρέσουν είτε όχι.

Διότι αν φτάσουμε στο σημείο να αμφισβητούμε τις αποφάσεις έμπειρων Τακτικών Δικαστών, τότε έχουμε μεγάλο πρόβλημα ως κοινωνία.

Και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό. Η Νίκη Βόλου έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει τη δυσαρέσκεια της για τη συγκεκριμένη απόφαση, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει τη δυνατότητα να εφεσιβάλει την απόφαση αυτή, την οποία θα εξετάσουν διαφορετικοί Δικαστές, επίσης τακτικοί. Και εκεί θα φανεί σε μεγάλο βαθμό αν τελικά η πρωτόδικη απόφαση είναι ορθή ή όχι.