Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 15:00
Τοπικά

Μία ακόμη απάντηση από τη Δημοτική Αρχή – Παρουσιάστηκε πρωτοποριακή συσκευή για φαγητό και νερό στα αδέσποτα






Μια πρωτοποριακή συσκευή, που συνδυάζει την παροχή φαγητού και νερού σε αδέσποτα ζώα και την ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών νερού και κουτιών αναψυκτικών, εγκατέστησε σήμερα η Δημοτική Αρχή του Βόλου στο χώρο προ του Δημαρχείου, στην πλ. Ρήγα Φεραίου, ενώ εντός των ημερών θα εγκατασταθεί μια δεύτερη και σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει προβλεφθεί θα τοποθετηθούν συνολικά 15, σε διάφορα σημεία της πόλης.

b1Όπως επισήμανε ο αιρετός δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος η Δημοτική Αρχή δίνει ακόμη μια συντριπτική απάντηση σε όσους είχαν διαστρεβλώσει τη αλήθεια και δυσφημίσει την κοινωνία του Βόλου, ένα περίπου, χρόνο πριν, παρουσιάζοντας το δημοτικό καταφύγιο στις Γλαφυρές σαν ένα κολαστήριο!

«Η Δημοτική Αρχή σήμερα εγκαινίασε μια πρωτοποριακή συσκευή, ένα μηχάνημα το οποίο συμβάλλει στην ανακύκλωση αλλά πολύ περισσότερο στα πονεμένα αυτά αδέσποτα ζώα, σ’ αυτές τις ψυχούλες που γίνονται επιθετικές όταν δεν έχουν νερό και φαγητό», τόνισε ο κ. Μπέος και πρόσθεσε πως  «με την σημερινή κίνηση η Δημοτική Αρχή δίνει μια απάντηση σε κάποιους από τους δημοσιογράφους αλλά και σε όλους αυτούς τους συκοφάντες, τους λασπολόγους που πριν μερικούς μήνες δυσφημούσαν και πετούσαν λάσπη στην Δημοτική Αρχή και στην πόλη για το θέμα των αδέσποτων. Όμως η Δημοτική Αρχή απαντά με έργα».

Ο ίδιος ενημέρωσε πως εφόσον το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα έχει θετικά αποτελέσματα θα τοποθετηθούν ακόμα 15 μηχανήματα στο πολεοδομικό συγκρότημα «πάντα σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις, προκειμένου να δώσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ανακούφιση στο μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που συνιστά η συμπεριφορά μας απέναντι στα άτυχα αυτά ζώα και οι παρενέργειες της οποίας επιστρέφουν σε μας».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Αναστάσιος Μπατζιάκας αναφέρθηκε στην έλλειψη παιδείας που υπάρχει σε ότι αφορά τα αδέσποτα. «Θέλω σήμερα με αφορμή την πρωτοποριακή αυτή συσκευή που τοποθέτησε ο Δήμος Βόλου να περάσουμε και ένα μήνυμα στον κόσμο: ότι όταν παίρνουμε ένα σκυλάκι το κρατάμε στο σπίτι μας. Δεν  το αφήνουμε έξω όταν το βαρεθούμε».

b3Στην άμεση ανταπόκριση της Δημοτικής Αρχής στην τοποθέτηση «ταϊστρών» για τα αδέσποτα στάθηκε η κ. Μάγδα Σουσουρή Πρόεδρος της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου. «Προ διμήνου είχαμε συνάντηση και οι δύο φιλοζωικές οργανώσεις με τον κ. Μπατζιάκα και το πρώτο που του ζητήσαμε ήταν να τοποθετηθεί μια συσκευή για την σίτιση και ενυδάτωση των αδέσποτων της περιοχής μας.  Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο Δήμος ανταποκρίθηκε τόσο άμεσα».

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη συσκευή που ενεργειακά είναι αυτόνομη, αφού λειτουργεί με ένα μικρό φωτοβολταϊκό, έχει υποδοχή για πλαστικά μπουκάλια νερού, είτε άδεια, είτε γεμάτα και κάθε φορά που ένα μπουκάλι νερού τοποθετείται στην ειδική υποδοχή απελευθερώνεται και μια δόση τροφής για ζώα και βεβαίως νερό. Σημειώνεται ότι όλο το πρόγραμμα υλοποιείται με δαπάνες του Δήμου Βόλου.

b2