Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 02:49
Αθλητικά

Μήπως ήρθε η ώρα να πληρώσουν κάποιοι με το ίδιο νόμισμα;






Η πολυαναμενόμενη πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών κ. Σταμάτη Δασκαλόπουλου είναι πλέον γεγονός και από χθες όλοι οι φίλαθλοι ασχολούνται με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Είναι όμως μόνο ο Μαρινάκης που προτείνεται η παραπομπή του σε δίκη για το σκάνδαλο της «εγκληματικής οργάνωσης»;

Σαφέστατα και όχι.

Μεταξύ των 28 που προτείνεται η παραπομπή τους σε δίκη, θα δούμε μέλη της ΕΠΟ, διαιτητές, ποδοσφαιριστές, γενικούς αρχηγούς αλλά και προέδρους ομάδων.

Θα δούμε δηλαδή τον Γιώργο Σπανό, τον Γιάννη Αγγελόπουλο και τον Σα Πίντο (πρώην προπονητή του Ατρομήτου), θα δούμε τη μισή Βέροια με πρώτο και καλύτερο τον πρώην πρόεδρο της Γιώργο Αρβανιτίδη και φυσικά θα δούμε και τον Γιάννη Κομπότη.

Και το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι το εξής: Με ποιο τρόπο θα κινηθεί από δω και στο εξής η αθλητική δικαιοσύνη για τον Ολυμπιακό, τη Βέροια, τον Ατρόμητο και τον Λεβαδειακό;

Πως θα πράξουν οι αθλητικοί δικαστές έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις; Θα συνεχίζουν να κλείνουν τα μάτια τους όπως έκαναν εδώ και 2-3 χρόνια που ξέσπασε το σκάνδαλο της «εγκληματικής οργάνωσης» ή θα εξετάσουν από διαφορετική οπτική την όλη υπόθεση;

Οταν το 2011 υποβιβάστηκε στη Football League ο Ολυμπιακός Βόλου (και η Καβάλα) και ένα μήνα αργότερα διαλύθηκε από την παρέα του «Γιωργάκη» και του «κηπουρού» του, και μάλιστα με ανύπαρκτα στοιχεία εις βάρος των «ερυθρολεύκων», κανείς δεν αντέδρασε. Κανείς δεν φώναξε. Ούτε η Σούπερ Λίγκα, ούτε η ΕΠΟ.

Οι παράγοντες των ομάδων, κρύφτηκαν και αποφάσισαν να συναινέσουν με τις πραξικοπηματικές πρακτικές του «Γιωργάκη». Ολοι πλέον γνωρίζουν ότι ο Ολυμπιακός Βόλου χρησιμοποιήθηκε ως εξιλαστήριο θύμα. Ηταν το τέλειο θύμα για να καλυφθούν πίσω από αυτό και για να ξεπλύνουν τις βρωμιές τους.

Είχαν βρει την ομάδα που θα πληρώσει για όλα τα δεινά του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Και ας γνώριζαν καλύτερα από τον καθένα την αλήθεια. Και ας γνώριζαν το σκάνδαλο που επιχειρείτο. Και ας γνώριζαν ότι η διάλυση του Ολυμπιακού Βόλου ήταν η μεγαλύτερη αδικία του Ελληνικού αθλητισμού.

Ουδείς δεν είχε αντιδράσει τότε στο πραξικόπημα του «Γιωργάκη». Ούτε ο Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός, ούτε ο Σπανός, ούτε ο Αρβανιτίδης και πολύ δε περισσότερο ούτε ο Κομπότης ο οποίος για όσους έχουν ξεχάσει ήταν ο πιο ευνοημένος από τη διάλυση του Ολυμπιακού Βόλου.

Πέντε χρόνια αργότερα, κάποιοι από όλους αυτούς που έκαναν τους «κινέζους» και σιωπούσαν μπροστά στη μεγαλύτερη αδικία, βρίσκονται στην ίδια θέση, για να μην πούμε σε πολύ δυσκολότερη.

Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα;

Διότι όπως λέει και ο λαός, όλα εδώ πληρώνονται…