Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 07:24
ΒόλοςΤοπικά

Μήνυση κατά Λημνιού για τους ισχυρισμούς του για το νερό θα υποβάλει η ΔΕΥΑΜΒ






Στην υποβολή μήνυσης κατά του Στέλιου Λημνιού θα προχωρήσει η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, με αφορμή τις δηλώσεις του περί πιθανότητας, τα αυξημένα περιστατικά καρκίνων που καταγράφηκαν σε έρευνα που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα, να οφείλονται στο νερό. Το θέμα τέθηκε και εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, στη σημερινή συνεδρίαση της Διοίκησης της Επιχείρησης.

Για μεθοδευμένη προσπάθεια που έχει στόχο να πληγεί το κύρος της ΔΕΥΑΜΒ, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Επιχείρησης Στέργιος Παπαευσταθίου, εισηγούμενος την πρόταση να κατατεθεί μήνυση στον κ. Λημνιό. Όπως είπε, με τις δηλώσεις αυτές δημιουργούνται αδικαιολόγητες ανησυχίες στον κόσμο και πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να μην σπιλώνεται η Επιχείρηση, η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι, αλλά και όλοι οι δημότες.

«Δεν είναι κρυφά αυτά τα στοιχεία, γίνονται δειγματοληψίες, εξετάσεις για βαρέα, για φυτοφάρμακα, μέχρι και εξετάσεις για ραδιενέργεια κάναμε τον περασμένο χρόνο. Αυτοί είναι ανυπόστατοι ισχυρισμοί και πρέπει να τελειώσουν. Και πολύ ασχοληθήκαμε. Αυτά που έχει να πει ο εν λόγω κύριος, να τα πει στο Δικαστήριο», τόνισε ο κ. Παπαευσταθίου, προσθέτοντας ότι παραγγέλθηκαν νέες εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα έχει την ερχόμενη Δευτέρα.

Η ΔΕΥΑΜΒ, θεωρεί πως οι δηλώσεις του κ. Λημνιού είναι απολύτως ψευδείς και παραπλανητικές, δημιουργούν αδικαιολόγητη ανησυχία στους πολίτες και θίγουν και συκοφαντούν την Επιχείρηση, γι αυτό και έλαβε, κατά πλειοψηφία, την απόφαση να ασκήσει ένδικα μέσα κατά του κ. Λημνιού με άμεση κατάθεση μήνυσης και ό,τι πιθανόν άλλο προβλέπει η νομοθεσία.

Να σημειωθεί πως ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Ιωσήφ Παλάντζας, συμφώνησε πως οι δηλώσεις του κ. Λημνιού είναι συκοφαντικές για τη ΔΕΥΑΜΒ, διευκρίνισε ωστόσο, ότι οι εργαζόμενοι είναι αντίθετοι στην κατάθεση μήνυσης, προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου που υπογράμμισε ότι ««ο κόσμος τρομοκρατείται κι εμείς δε μπορούμε να είμαστε απαθείς, πόσο μάλλον εσείς οι εργαζόμενοι που θίγεστε άμεσα».