Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 19:22
Τοπικά

Μήνυση – «βόμβα» του Δημάρχου Βόλου για ΕΡΓΗΛ – Ζητεί διερεύνηση ευθύνης ακόμα και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης! – Ποιους αφορά






Τηρώντας τις δεσμεύσεις του ενώπιον των πολιτών του Βόλου να αποτρέψει, με κάθε θεμιτό τρόπο, την χρεοκοπία της ΔΕΥΑΜΒ, και μάλιστα με σκανδαλώδεις ενέργειες και μεθοδεύσεις, ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος προχώρησε σήμερα στην υποβολή μήνυσης – μηνυτήριας αναφοράς, μέσω των δικηγόρων, Γιάννη Καραγκιόζου και Τριαντάφυλλου Εμμανουηλίδη, κατά των υπευθύνων της ΕΡΓΗΛ, πολιτικών προσώπων που είχαν την ευθύνη διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ, την επίμαχη περίοδο, και υπηρεσιακών της παραγόντων, που είχαν την ευθύνη επίβλεψης του έργου.

Ο κ. Μπέος ζητεί από την Εισαγγελική Αρχή, με βάση παλιά και νέα στοιχεία που προσκόμισε, να διερευνηθεί η πιθανότητα τέλεσης πολύ σοβαρών αδικημάτων, ακόμα και κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως: Εγκληματική οργάνωση, απάτη, απάτη σε βάρος ΝΠΙΔ – ΟΤΑ, απάτη σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων των ευρωπαϊκών κοινοτήτων, τετελεσμένη στο δικαστήριο απάτη ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, ψευδή βεβαίωση σε βάρος του δημοσίου, απιστία σχετική με την υπηρεσία, απιστία, έννοια υπαλλήλου στα εγκλήματα περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, εγκλήματα φοροδιαφυγής, ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η μήνυση αυτή κοινοποιείται πέραν  των Εισαγγελέων του Αρείου Πάγου και Εφετών Λάρισας και στον Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης Απάτης, αφού το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτήθηκε από χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η μήνυση στρέφεται κατά των νομίμων εκπροσώπων της ΕΡΓΗΛ, υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΕΥΑΜΒ, που είχαν την αρμοδιότητα επίβλεψης του έργου, των εκάστοτε πρόεδρων του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ από 7 Μαρτίου 2005 έως Ιούνιο 2014 και κατά παντός άλλου ήθελε κριθεί υπευθύνου, όπως μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου, συνεργατών και υπαλλήλων του αναδόχου, μελών του ΔΣ που έλαβαν απόφαση παραλαβής του έργου

Οπως είπε σε δηλώσεις που ο κ. Μπέος η μήνυση στρέφεται και κατά όσων χειρίστηκαν παλαιότερα την υπόθεση ή έβαλαν υπογραφές στη σύμβαση του έργου ύδρευσης που ανέλαβε η ΕΡΓΗΛ, διότι “επέτρεψαν την αμέλεια και οδήγησαν τη ΔΕΥΑΜΒ μια επιχείρηση κοινωφελούς χαρακτήρα να κινδυνεύει να πτωχεύσει”.

Ο κ. Μπέος τόνισε πως “αυτή η υπόθεση δεν θα μπει στο αρχείο, αν μπει στο αρχείο θα πάει κατηγορούμενος ο Εισαγγελέας. Για να το ξεκαθαρίσουμε, οι εποχές που δικηγορικό γραφείο χειριζόταν την υπόθεση υπέρ της ΕΡΓΗΛ και ο δικηγόρος ήταν υπουργός επί ΠΑΣΟΚ, πέρασαν”.

“Δίνουμε μία μεγάλη μάχη, ζητούμε τη συνδρομή όλων. Πήραμε μια υπόθεση τετελεσμένη και την φέρνουμε στην επιφάνεια, γιατί τα είχαν κρύψει όλα τα στοιχεία”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βόλου και πρόσθεσε πως “επί σειρά ετών κάποιοι έκαναν πάρτι. Θέλω να πιστεύω πλέον ότι και η δικαιοσύνη με τα στοιχεία που έχει θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα οδηγηθεί κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Να τελειώνει το πανηγύρι. Οι υπηρεσίες άνοιξαν και τα στοιχεία βγήκαν στην επιφάνεια”.

“Αυτή η υπόθεση 100% θα οδηγηθεί στην αίθουσα των δικαστηρίων. Αν όχι θα με δείτε με φουστανέλα στην Ιωλκού. Εδώ μιλάμε για απάτη καραμπινάτη”, κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Μπέος.

Το πλήρες κείμενο των δηλώσεων του κ. Αχιλλέα Μπέου

Καταθέτουμε σήμερα μήνυση για εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βαθμό κακουργήματος, απάτη εις βάρος εις βάρος των ΟΤΑ, Δημοτικής Επιχείρησης, απάτη εις βάρος των συμφερόντων των ευρωπαϊκών κοινοτήτων, τετελεσμένη στο δικαστήριο απάτη, ψευδή βεβαίωση εις βάρος του δημοσίου, απ[ιστία στην υπηρεσία, εγκλήματα περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, εργκήματα φοροδιαφυγής, ηθική αυτουργία και άμεση συνεργία και έπονται κατά της ΕΡΓΗΛ και όλων των υπηρεσιακών παραγόντων. Αυτό που θα σας πω γράψτε το. Αυτή η υπόθεση δεν θα μπει στο αρχείο. Γιατί αν θα μπει στο αρχείο θα πάει κατηγορούμενος ο εισαγγελέας. Για να το ξεκαθαρίσουμε. Οι εποχές που δικηγορικό γραφείο χειριζόταν την υπόθεση υπέρ της ΕΡΓΗΛ και ο δικηγόρος ήταν υπουργός επί ΠΑΣΟΚ περάσανε αυτά. Να τα ξεκαθαρίσουμε. Δίνουμε μια μεγάλη μάχη, ζητάμε την συνδρομή όλων των μέσων μαζικής ενημέρωσης γιατί αφορά την πόλη και δεν αφορά εμένα. Πήραμε μια υπόθεση τον Ιούνιο του 2014 ολοκληρωμένη, τελεσίδικη από τον Άρειο Πάγο, την ολομέλεια του Αρείου Πάγου και την φέρνουμε πάλι στην επιφάνεια. Γιατί τα είχαν κρύψει αυτά τα στοιχεία. Και ξέρετε εδώ λες στον δρόμο σε κάποιον “άστο διάολο” και σε πάνε στο δικαστήριο. Όχι για αυτήν εδώ την υπόθεση. Μια σοβαρή υπόθεση που επί σειρά ετών κάποιοι έκαναν πάρτι. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Θέλω να πιστεύω πλέον ότι και η δικαιοσύνη με τα στοιχεία που έχει θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα οδηγηθούμε ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Να τελειώνει το πανηγύρι.
Επειδή αναφερθήκατε σε υπηρεσιακά στελέχη θα μας πείτε αν είναι προφανώς της ΔΕΥΑΜΒ; Και θα μπορούσατε να μας πείτε για ποιους πρόκειται ή τις θέσεις τους; 
Δεν το συζητάμε αυτό ότι είναι της ΔΕΥΑΜΒ. Δεν θα πούμε ονόματα, μιλάω για υπηρεσιακούς παράγοντες και τους προέδρους όλη αυτή την χρονική περίοδο που διατέλεσαν και επέτρεψαν αν θέλετε την αμέλεια. Είναι και ο δικηγόρος εδώ να σας πει λεπτομέρειες. Εγώ δεν θα πω ονόματα, είμαι σίγουρος και ο δικηγόρος δεν θα πει ονόματα γιατί αυτή την στιγμή είναι μια υπόθεση καινούργια σε μια εν εξελίξει δικαστική, όχι διαμάχη, διενέργεια αν θέλετε και δεν είναι σωστό να αναφέρουμε ονόματα. Το μόνο όνομα που αναφέρουμε είναι της ΕΡΓΗΛ. Αυτά που ήξερε και το πάρτι τελείωσε. Όπως έλεγε και ο φίλος μου ο Καρεκλίδης “κάποτε περνάγαμε καλά εδώ στον Βόλο”. Ε, αλλάξανε οι εποχές παιδιά. Και με την ευκαιρία είπα να κάνω και μια μήνυση σήμερα στον Καρεκλίδη και μια αγωγή να υπάρχει, να μην ξεχνιόμαστε. Για άλλο θέμα βέβαια.
Όταν είπατε προέδρους αναφέρεστε; 
Τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ είτε ήταν ο Δήμαρχος είτε ήταν κάποιος άλλος, όπως σήμερα είναι ο κ. Σαββάκης.
Τα υπηρεσιακά στελέχη είναι όλα εν ενεργεία;
Θα μου επιτρέψετε να μην αναφερθώ γιατί μπορεί να φωτογραφήσω πρόσωπα. Αυτοί όλοι οι οποίοι χειρίστηκαν αυτή την υπόθεση, έβαλαν υπογραφές και οδηγήσαν την ΔΕΥΑΜΒ, μια Επιχείρηση κοινωφελών υπηρεσιών θα έλεγα, γιατί το νερό είναι δημόσιο αγαθό, να κινδυνεύει να πτωχεύσει. Υπάρχουν ευθύνες. Αλλά η απόδοση ευθυνών δεν είναι δικιά μου δουλειά. Εγώ δεν είμαι ούτε εισαγγελέας, ούτε ανακριτής. Για αυτό τα καταθέτουμε, έχουμε έμπειρους νομικούς, οι υπηρεσίες ανοίξαν, τα στοιχεία βγήκαν, τα προσκομίζουμε και τώρα πλέον είναι δουλειά της δικαιοσύνης. Όλα τα άλλα ας τα αφήσουν.
Πόσα άτομα υπηρεσιακοί παράγοντες και πολιτικοί είναι αυτή την ώρα στο στόχαστρο της μήνυσης; 
Καμιά δεκαριά, αλλά αυτό θα το κρίνει ο Εισαγγελέας και τα δικαστήρια. Πάντως αυτή η υπόθεση 100% θα οδηγηθεί στην αίθουσα του δικαστηρίου. Αλλιώς θα με δείτε με φουστανέλα στην Ιωλκού εμένα. Για να μη νομίζουν αυτοί ότι θα βάζουν τις υποθέσεις στα αρχεία. Τελείωσε τώρα. Εδώ μιλάμε για απάτη καραμπινάτη.
Αυτή η μήνυση που περιέχει σχεδόν τον μισό ποινικό κώδικα πόσο θα επηρεάσει τις εξελίξεις με την ΕΡΓΗΛ που ξέρουμε ότι αυτή την στιγμή έχει στριμώξει την ΔΕΥΑΜΒ. 
Άμα δείτε την βαλίτσα του κ. Καραγκιόζου μιλάμε για μήνυση 280 σελίδων. Κάνετε λάθος. Δεν μας έχει στριμώξει κανείς. Εμείς είμαστε καβαλάρηδες. Έτσι ξεκινήσαμε στην ζωή μας καβάλα στο άλογο. Είναι ένας πόλεμος διαρκείας που θα κρατήσει αρκετά χρόνια. Το σίγουρο είναι ότι δεν καταθέτουμε τα όπλα, ούτε τα χέρια. Έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε  για το συμφέρον πόλης και των πολιτών. Άλλοι τα είχαν παρατήσει και θα λογοδοτήσουν πολύ σύντομα. Το 2014 ήταν μια υπόθεση τελειωμένη, χαμένη, παρατημένη. Εμείς την ανακαινίσαμε προς όφελος της πόλης και ελπίζω και αυτό αφορά και τους εργαζόμενους να το αναγνωρίσουν και να πουν και ένα ευχαριστώ γιατί μόνο ανακοινώσεις ξέρουν να βγάζουν. Αυτή η υπόθεση ξεκίνησε ξανά από την δική μας δημοτική αρχή και από την τρέλα την δικιά μου. Από τίποτα άλλο. Για να μην τρελαθούμε τώρα, ανακοινώσεις, με όλο αυτό το σκηνικό με τους διαπλεκόμενους.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
 
Βγήκε μια ανακοίνωση που κατηγορεί την δημοτική αρχή για φασιστική συμπεριφορά, αντιδημοκρατική νοοτροπία. Είναι σοβαρές κατηγορίες αυτές.  
Έχω κάνει μια δήλωση. Έχω αρχές στην ζωή μου. Με τα πτώματα δεν ασχολούμαι. Αυτοί είναι πολιτικά πτώματα. Τους έχει τελειώσει ο λαός. Τι να ασχοληθώ εγώ; Έχουμε σοβαρά θέματα στην πόλη, να κοιτάμε την εξέλιξη, το μέλλον, την πρόοδο. Ο Πατσιαντάς ξεκίνησε με 43% και έχει μείνει μόνος του. Τι να πούμε εμείς; Τους έχει καταδικάσει η πόλη. Η δε Οικονόμου αφήστε τώρα. Δεν θέλω να ασχοληθώ μαζί τους, αφήστε τους.
Δεν είναι όμως σοβαρό θέμα η επίθεση σε ένα Δήμαρχο με τον τρόπο που έγινε; 
Κύριε Λαμπράκη επειδή και εσείς είστε από τις δημοκρατικές δυνάμεις. Τι σημαίνει δημοκρατία; Να λέμε αλήθειες. Έχω πει επανειλημμένως. Εμένα η στάση μου είναι σταθερή, αδιαπραγμάτευτη και χρόνια. Για θέματα που δεν αφορούν την πόλη μου δεν ασχολούμαι. Δεν βγάζω ανακοινώσεις. Δεν κάνω ψηφίσματα. Αυτοί είναι τρεις λαλούν και δύο χορεύουν. Για το θεαθήναι και για επικοινωνιακή πολιτική ασχολούνται με τον Μπουτάρη. Έχει κλείσει θέση στο νεκροταφείο και ασχολούνται με τον Μπουτάρη 88 χρονών. Αφήστε τώρα, η πόλη μας έχει άλλα προβλήματα και ασχολούμαστε με αυτά; Εάν αυτοί θέλουν να παίζουν πολιτικά παιχνίδια εις βάρος της πόλης και των πολιτών είναι δικαίωμα τους. Εμείς τον χρόνο μας τον αφιερώνουμε στους πολίτες που μας εμπιστευτήκανε. I love Volos. Φιλάκια