Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 23:47
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάχη με τον χρόνο στην Κρήτη για τους 4 αγνοούμενους- Ελικόπτερο, βάρκες και drone στις έρευνες (photos & video)






Κορυφώνεται η αγωνία για τους τέσσερις ανθρώπους που επέβαιναν σε αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από ορμητικά νερά, στην περιοχή του Γεροπόταμου, στη Μεσσαρά Κρήτης.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει βρεθεί ίχνος ζωής, ούτε και το αυτοκίνητο στο οποίο, κατά τις πρώτες πληροφορίες, επέβαιναν μια 29χρονη (οδηγός), ο σύζυγός της, καθώς και οι δυο γονείς της.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, ωστόσο, στο όχημα δεν επέβαινε ο πατέρας της 29χρονης οδηγού, αλλά η -επίσης νέα- αδερφή της.

Υπενθυμίζεται ότι η οδηγός φέρεται ότι ειδοποίησε συγγενή της και τις Αρχές και μέσα σε λυγμούς φώναζε «ελάτε, πνιγόμαστε», καλώντας σε βοήθεια.

Η οικογένεια, κατά τις ίδιες πηγές, κατάγεται από τις Αρχάνες του δήμου Αρχανών Αστερουσίων και επέστρεφε από κοινωνική εκδήλωση, σε κέντρο διασκέδασης του δήμου Φαιστού.

Στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού και της Αστυνομίας, ενώ στις έρευνες συμμετέχουν ελικόπτερο, βάρκες με προσωπικό και drone (της Πυροσβεστικής.

«Από τη 1:00 τα ξημερώματα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τον εντοπισμό των τεσσάρων ατόμων που αγνοούνται. Στην επιχείρηση συμμετέχουν όλες οι αρμόδιες Αρχές, ενώ οι προσπάθειές μας γίνονται, κάτω από αντίξοες συνθήκες, σε μια ακτίνα 16 χιλιομέτρων» είπε λίγο νωρίτερα, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής στην Κρήτη, Νίκος Λαγουδάκης.

Το σημείο όπου εικάζεται ότι παρασύρθηκε το όχημα / Φωτογραφία: Flashnews

«Η περιοχή είναι δύσβατη, ενώ τα νερά είναι ορμητικά και υπάρχει πολλή λάσπη. Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλές καλαμιές. Οπως προανέφερα οι έρευνές μας γίνονται αυτή την ώρα σε μια μεγάλη ακτίνα 16 χιλιομέτρων. Στην τεράστια επιχείρηση που πραγματοποιείται συμμετέχουν 30 πυροσβέστες με 7 οχήματα, δυνάμεις του Λιμενικού και της Αστυνομίας, ένα ελικόπτερο της Αεροπορίας, ένα σκάφος της ΕΜΑΚ, καθώς και drone» προσέθεσε ο κ. Λαγουδάκης.

Eρευνες και από αέρος / Φωτογραφία: Flashnews

 

«Ουδεμία πρόνοια από τους αρμόδιους φορείς»

Τα μέλη της ομάδας Δια-SOS-τε τη Μεσσαρά, σε ανάρτησή τους στο Facebook, ρωτούν «γιατί δεν είχαν κλείσει τα περάσματα οι αρμόδιες Αρχές. Αν και αυτό που ασφαλώς προέχει αυτή την ώρα είναι να βρεθούν ζωντανοί -όπως όλοι ευχόμαστε- οι επιβαίνοντες στο όχημα που φέρεται να παρασύρθηκε βράδυ Σαββάτου-ξημερώματα Κυριακής στο Γεροπόταμο, η αναζήτηση ευθυνών για το συμβάν είναι κάτι που επιβάλλεται από τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτό, καθώς ουδεμία πρόνοια υπήρξε για τοποθέτηση προειδοποιητικού-απαγορευτικού,παρά το γεγονός ότι το λίαν επικίνδυνο σημείο που μετατρέπεται σε ορμητικό χείμαρρο σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων είναι πασίγνωστο στην περιοχή!» τονίζουν χαρακτηριστικά.

Κλιμάκιο Πυροσβεστικής και ΕΜΑΚ στο σημείο / Φωτογραφία: Flashnews

Σύμφωνα με την ίδια ομάδα, «ανάλογα συμβάντα με παράσυρση οχημάτων από τα νερά του Γεροπόταμου έχουν συμβεί και άλλες φορές στην περιοχή μας -ευτυχώς χωρίς απώλειες ζωών- όπου είναι επιτακτική η ανάγκη να λαμβάνονται μέτρα κάθε χειμώνα για την προστασία των κατοίκων και των επισκεπτών της Μεσαράς».

Δυνάμεις στην περιοχή / Φωτογραφία: Flashnews

 

 

Πηγή: iefimerida.gr