Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 01:52
Τοπικά

Μάχη με τη βροχή και το χιόνι στο Πήλιο






Ακατάπαυστα συνεχίζει να βρέχει στο Πήλιο, με τη  γη να καταπίνει την άσφαλτο, ενώ από τα Χάνια και πάνω χιονίζει και απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες. Η μάχη με τις αποκαταστάσεις του οδικού δικτύου στον άξονα από Ξουρίχτι μέχρι Ζαγορά σε πάνω από 30 σημεία καθίζησης συνεχίζεται καθώς και στα τρία σημεία στον άξονα Καράβωμα μέχρι Χάνια.

Το νερό από την βροχόπτωση όλη τη νύχτα επιδείνωσε τις καθιζήσεις και τις κατολισθήσεις σε Ζαγορά – Καράβωμα και Χάνια -Καράβωμα, Η Τσαγκαράδα είναι απροσπέλαστη καθώς τα ρέματα έχουν σκεπάσει το δρόμο που οδηγεί στο χωριό

Η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την πρωτοφανή κακοκαιρία που πλήττει από την προηγούμενη εβδομάδα την περιοχή.  Τα φαινόμενα είναι ασυνήθιστα έντονα με μεγάλα ύψη βροχόπτωσης μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου στη Ζαγορά Πηλίου έχει ήδη καταγράψει 840 χιλιοστά βροχής, μόνο μέσα στον Φεβρουάριο, ενώ μόνο τα τελευταία τέσσερα 24ωρα καταγράφηκαν πάνω από 650 χιλιοστά.

Τα εκατοντάδες μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας επιχειρούν διαρκώς να κλείσουν τις καθιζήσεις ρίχνοντας αδρανή υλικά ώστε να υπάρχει οδική πρόσβαση,  ενώ η ποσότητα του νερού είναι τεράστια.

Τέλος γύρισε πίσω το πρωϊνό λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ για Ζαγορά μέσω Καραβώματος, καθώς έκλεισε ο δρόμος, λόγω του καιρού.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ