Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 14:00
Αθλητικά

Μάχη “γινάντων” απόψε στη Μασσαλία






Γαλλία και Γερμανία δίνουν απόψε την μεγάλη μάχη (22:00, NewsIt.gr, ΕΡΤ) για την πρόκριση στον τελικό του Euro 2016, όπου ήδη περιμένει η Πορτογαλία.

Τα ονόματα “μεγάλα”, το κίνητρο… τεράστιο! Ένα από τα κλασσικά “ζευγάρια” του παγκοσμίου ποδοσφαίρου συγκρούονται το βράδυ στην Μασσαλία, για το 2ο εισιτήριο του τελικού του Euro 2016. Γαλλία και Γερμανία συνθέτουν το ζευγάρι των ημιτελικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με την Πορτογαλία να περιμένει ήδη στον τελικό.

Έχοντας συντρίψει με 5-2 την Ισλανδία στα ημιτελικά, οι οικοδεσπότες Γάλλοι θα έχουν το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά θα βρουν μπροστά τους την Παγκόσμια πρωταθλήτρια, μία ομάδα που αποτελεί τον κακό τους δαίμονα στις μεγάλες διοργανώσεις, όπου έχουν να κερδίσουν την “νατσιοναλμάνσαφτ” από το μακρινό 1958.

Οι Γερμανοί, είχαν επικρατήσει τους Γάλλους στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2014 (η τελευταία επίσημη κόντρα) στην Βραζιλία, ενώ το ίδιο είχαν κάνει και στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1982 και του 1986.

Οι δύο ομάδες, συναντήθηκαν τελευταία φορά τον περασμένο Νοέμβριο στο Παρίσι, την ημέρα που οι τρομοκράτες του ISIS αιματοκύλησαν την γαλλική πρωτεύουσα.

Οι “τρικολόρ” δεν αντιμετωπίζουν κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα, καθώς επανήλθαν οι Καντέ και Ραμί από τιμωρία. Ίσως όμως ο ομοσπονδιακός Ντιντιέ Ντεσάν να προτιμήσει να διατηρήσει στο βασικό σχήμα τους Ουμτιτί και Σισοκό, που έπαιξαν στον προημιτελικό.

Αντίθετα, ο Γιόακιμ Λεβ αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, καθώς δεν έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Ματς Χούμελς και τους τραυματίες Γκόμες και Κεντίρα, ενώ αμφίβολος είναι και ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ.

Έτσι, ο Χέβεντες αναμένεται να αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Μπόατενγκ, ο Γκέτσε μπορεί να επιστρέψει μπροστά, ενώ αν δεν προλάβει ο Σβαϊνστάιγκερ, οι Τσαν και Βάιγκλ είναι υποψήφιοι για ενδεκάδα.

Πιθανές ενδεκάδες:

ΓΑΛΛΙΑ (Ντεσάν): Γιορίς – Σανιά, Ουμτιτί, Κοσιελνί, Εβρά – Πογκμπά, Ματουιντί – Σισοκό, Γκριζμάν, Παγιέ – Ζιρού.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Λεβ): Νόιερ – Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χέβεντες, Χέκτορ – Κρόος, Σβαϊνστάιγκερ, Ντράξλερ, Οζίλ, Γκέτσε – Μίλερ.

Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία).