Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 06:19
Τοπικά

Μάγεψε και πάλι ο Βόλος – Πλημμύρισε η παραλία κόσμο και γέμισε ο ουρανός φαναράκια με ευχές






Για άλλη μια φορά η πόλη του Βόλου έγινε αντικείμενο πανελλήνιου, και όχι μόνο, ενδιαφέροντος, χάρις στις εκπληκτικές εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται την τελευταία τετραετία από το Δήμο Βόλου. Σήμερα με 5.000 φανάρια και τις αντίστοιχες ευχές πραγματοποιήθηκε η φετινή Βραδιά των Φαναριών στην παραλία του Βόλου, με χιλιάδες κόσμου να έχουν κατακλύσει την παραλία (από το λιμάνι μέχρι την φωτισμένη «Αργώ» στου «Παπαστράτου»)!

Οι συμπολίτες αλλά και οι επισκέπτες, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του διοργανωτή Δήμου Βόλου, υπολογίζονται πάνω από 10.000, έστειλαν έτσι τη χριστουγεννιάτικη ευχή τους, αλλά και συνέδραμαν με ένα συμβολικό ποσό στην προσπάθεια πέντε ιδρυμάτων της πόλης να συλλέξουν χρήματα για την ικανοποίηση των αναγκών ευπαθών ομάδων και αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, που ευχήθηκε για τις γιορτές στους συμπολίτες, αλλά και τους επισκέπτες, και τόνισε τις προσπάθειες που γίνονται από τη Δημοτική Αρχή του Βόλου, με εντυπωσιακές εκδηλώσεις, που συζητούνται σε όλη τη χώρα και που έφεραν ήδη την περιοχή μας πρώτη στο ενδιαφέρον των επισκεπτών αυτή την περίοδο, δίνοντας σημαντικές ανάσες στην χειμαζόμενη τοπική μας οικονομία.

Μάλιστα για του χρόνου υποσχέθηκε ότι μετά την εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην παραλία μεγάλη συναυλία με καλλιτέχνη που θα κληθούν να επιλέξουν οι ίδιοι οι δημότες, μέσω του site του Δήμου Βόλου!

Το εντυπωσιακό θέαμα έγινε ορατό από τους κατοίκους του κέντρου της πόλης αλλά και των γύρω περιοχών, ενώ η μετάδοση της εκδήλωσης μέσω των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης του διαδικτύου, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Εκτενείς αναφορές για την εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν από τα τοπικά και πανελλήνιας εμβέλειας ΜΜΕ και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι κουμπαράδες των ιδρυμάτων απέδωσαν καρπούς και αναμένεται να καταμετρηθεί από τους ιθύνοντες των φορέων ένα ικανοποιητικότατο αποτέλεσμα.

Δημότες όλων των ηλικιών προσέφεραν πρόθυμα ένα μικρό ποσό από το εισόδημα της οικογένειας και χάρη σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια, πολλές από τις ευχές που «ανέβηκαν» στο βολιώτικο ουρανό, θα πραγματοποιηθούν από τα ιδρύματα που φροντίζουν για τις ανάγκες κυρίως των παιδιών αλλά και των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές τους υποχρεώσεις.

Το εντυπωσιακό από πλευράς θεάματος αλλά και οικονομικής στήριξης αποτέλεσμα, αποδεικνύει την αλληλεγγύη του βολιώτικου λαού, αλλά και την επίτευξη μεγάλων στόχων όταν οι σε αριθμό πολλοί, προσφέρουν σε αξία λίγα.

Η δύναμη των πολλών, απέδειξε σήμερα ότι ο Βόλος μας Μαγεύει και μας Ενώνει.