Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 18:38
Τοπικά

Λύση και εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ πρότεινε ο Αχιλλέας Μπέος – Πιο φθηνό νερό θα έχει ο Βόλος (video)






Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος σχετικά με το σκάνδαλο της ΕΡΓΗΛ. Ο κ. Μπέος ανακοίνωσε την πρόταση που θα καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου τις επόμενες μέρες για την λύση και εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ. Σύμφωνα με την πρόταση αυτή η Επιχείρηση θα γίνει αντιδημαρχία και μάλιστα οι πολίτες θα πληρώνουν λιγότερα χρήματα στους λογαριασμούς και θα έχουν πιο φθηνό νερό. Η απόφαση χρειάζεται τα 3/4 των δημοτικών συμβούλων και κάλεσε τις μειοψηφίες να υπερψηφίσουν την διαδικασία εξυγίανσης της ΔΕΥΑΜΒ, διαφορετικά ο Δήμος Βόλου θα πρέπει να έρθει σε συμβιβασμό, που πρέπει να αναλάβουν αυτοί που εν ονόματι των μικροσυμφερόντων και της ιδιοτέλειάς τους θα αρνηθούν τη λύση που προτείνεται.

«Άσχετα τι προσπάθειες κάνουμε εμείς, η υπόθεση είναι χαμένη εφόσον υπάρχει απόφαση Αρείου Πάγου (της κατάσχεσης των λογαριασμών). Πιστεύω όμως θα κερδίσουμε την αγωγή εάν κριθεί από δικαστές με ουσία και ακεραιότητα», είπε και άσκησε κριτική στους δικαστές του Βόλου που χειρίστηκαν τις υποθέσεις της ΔΕΥΑΜΒ.

Ο κ. Μπέος τόνισε πως η παράταξή του με 26 ψήφους θα στηρίξει την εκκαθάριση ενώ κατηγόρησε εργαζόμενους ότι το 2017 στήσανε σαμποτάζ για να μείνει η πόλη χωρίς νερό και κάνανε παιχνιδάκια με τον Βιολογικό όταν παρουσιάστηκαν τα προβλήματα. Ουσιαστικά με την επίθεση στα διευθυντικά στελέχη επιλογής της δημοτικής αρχής , προανήγγειλε αλλαγές μέχρι την εκκαθάριση.
«Εμείς είμαστε 26 αν δεν προκύψει η εκκαθάριση , είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε σε συμβιβασμό με την ΕΡΓΗΛ», είπε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε πως οι εργαζόμενοι και μάλιστα όσοι πληρώνονται αδρά είναι υπεύθυνοι για όσα βιώνει η πόλη σήμερα και δεν έχουν λογοδοτήσει πουθενά. Σημειώνεται ωστόσο ότι έχουν δικαιωθεί από τη δικαιοσύνη. Ο ίδιος όμως θα καταθέσει νέο φάκελο στην εισαγγελία «με σημαία και τέρατα» για όσα συνέβησαν με την ΕΡΓΗΛ, τα οποία θεωρεί κακουργηματική απάτη.
Η ΔΕΥΑΜΒ οφείλει σήμερα 15 εκατομμύρια εκ των οποίων 9,5 στην ΕΡΓΗΛ και επιτέθηκε στους δικαστές για τις αποφάσεις τους. Επίσης επιτέθηκε στους βουλευτές του Νομού, με εξαίρεση τον Κ. Στεργίου του ΚΚΕ που δεν νοιάζονται για τη ΔΕΥΑΜΒ.
«Οι εργαζόμενοι είναι σύμμαχοι με αυτούς που καταγγέλλουν»

Ο κ. Μπέος συγκεκριμένα ανέφερε:

“Εγώ απέτρεψα την εισβολή των λαμόγιων στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ.
Ευχαριστώ έπρεπε να μου πει η Οικονόμου και ο Πατσιαντάς, όχι που συναντήθηκαν μαζί μετά από λίγη ώρα από την ενημέρωση μου και με κατηγόρησαν.
Παραλάβαμε μία τελειωμένη υπόθεση. Κάνουμε έναν αγώνα, που δεν τελειώνει και συνεχίζεται.
Το 2011 με την απόφαση 510 του Εφετείου Λάρισας η ΔΕΥΑΜΒ έχασε όλες τις δικαστικές διαμάχες που είχε με την ΕΡΓΗΛ. Και η δημοτική αρχή Σκοτινιώτη προσέφυγε στον Άρειο Πάγο. Για να συζητηθεί η υπόθεση, συμφώνησαν να πάρει η ΕΡΓΗΛ 1.000.000 ευρώ και να συναινέσει στη συζήτηση της Ολομέλειας του Α. Πάγου για την προσφυγή της ΔΕΥΑΜΒ.
Εδώ υπάρχουν δύο θέματα.
Με το εκατομμύριο που έδωσε αποδέχθηκε την απόφαση του Εφετείου και ομολογεί ότι οφείλει την ΕΡΓΗΛ για να αποποιηθεί των ευθυνών του ο κ. Σκοτινιώτης.
Εμείς όχι μόνο δε δώσαμε ένα ευρώ και δεν διαπραγματευτήκαμε αλλά κάναμε μεγάλο πόλεμο και αγώνα και στο όνομα των πολιτών και στις αξίες που υπηρετούμε, δεν προδώσαμε του πολίτες.
Από το 2011 μέχρι το 2014 ποιες είναι οι ενέργειες που έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή;
Τίποτα, είναι η απάντηση. Όλα ήταν στον αυτόματο πιλότο.
Τον Ιούλιο του 2014 μετά τις εκλογές, πρόχειρα και βιαστικά κατέθεσε μία αγωγή, που όχι μόνο ήταν πρόχειρη, αλλά την κατέθεσε μέσα στη βιασύνη και τον πανικό σε λάθος δικαστήριο. Στο Πρωτοδικείο Βόλου. Δε συζητηούνται αυτές οι αγωγές στα Πρωτοδικεία.
Να καταλάβει ο κόσμος το παραμύθι που προσπαθούν να πουλήσουν προς τα έξω με κάποιους διαπλεκόμενους δημοσιογράφους γιατί έπαιρναν μηνιαίο μισθό από αυτούς τους εργολάβους.
Γιατί δε ζήτησαν πραγματογνωμοσύνη τοιυΤΕΕ
Γιατί δεν έκαναν μήνυση;
Γιατί δεν πέρασαν από Πειθαρχικό τους υπαλλήλους που ευθύνονται.
Έχει γίνει σκάνδαλο, έχουν υπάρξει καλύψεις. Ήταν υποχρεωμένη να περάσουν πειθαρχικό όσους βοήθησαν την ΕΡΓΗΛ. Έτσι θα βοηθούσαν και το δικαστήριο στην απόφασή του.
“Μαζί τα τρώγανε”.
Ήρθαν μάλιστα εδώ που τους φώναξα, γιατί πίστευα ότι σε τόσο σημαντικό ζήτημα θα αφήσουν τα ιδιοτελή συμφέροντά τους και επιτέλους μετά από χρόνια θα λειτουργήσουν για το καλό της πόλης.
Μου πρότειναν να δώσω τα λεφτά της ΔΕΥΑΜΒ στους εργαζόμενους. Τι λέτε ρε; Τα λεφτά είναι των πολιτών. Δεν είναι των εργαζομένων, ούτε της ΕΡΓΗΛ. Να προδώσω την εμπιστοσύνη του κόσμου; Δικά τους είναι τα λεφτά; Λοιδορήθηκα από το μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα που έβγαλε αυτή η πόλη, όταν είπα ότι η ΕΡΓΗΛ δε θα πάρει ευρώ και το εννοώ αυτό.
Καταθέτω σήμερα μία πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, για εξυγίανση της αμαρτωλής ΔΕΥΑΜΒ.
Η πρόταση αφορά τη λύση και εκκαθάριση της εταιρείας αυτής.
Οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜΒ θα υπαχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο.
Αυτοί που παίρνουν πάνω από 2.500 ευρώ, που δεν ξέρω τι δουλειά κάνουν, δε θα παίρνουν αυτά τα λεφτά.
Θα υπάρξει πιο φθηνό νερό στους πολίτες και καλύτερες παροχές.
Τις επόμενες ημέρες θα καταθέσω επίσημη πρόταση που θα αναλύσω όλα τα επιχειρήματα προς το Σώμα.
Αν υπήρχε φιλότιμο κάποιοι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜΒ, έπρεπε να είχαν πάρει το κλειδί της φυλακής και να είχαν μπει μόνοι τους μέσα.
Αν δεν προκύψει το θετικό αποτέλεσμα στο Δ.Συμβούλιο είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε σε συμβιβασμό με την ΕΡΓΗΛ. Αλλά εκεί δε θα πάω εγώ. Θα πάνε αυτοί που θα ψηφίσουν “όχι” και να δούμε τι θα φέρουν.”

Δείτε το βίντεο: