Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 18:04
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιμενικό για το έγκλημα στη Ρόδο: Την έριξαν στη θάλασσα και επέστρεψαν σπίτι να μαζέψουν






Το Λιμενικό Σώμα προχώρησε σε επίσημες ανακοινώσεις για το έγκλημα στη Ρόδο που έχει συγκλονίσει τη χώρα, με θύμα την 21χρονη φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη.

Σύμφωνα με τον υποναύαρχο του Λιμενικού Σώματος και διευθυντή ασφαλείας και αστυνόμευσης, Ιωάννη Αργυρίου, τον πλοίαρχο και διευθυντή ασφαλείας και προστασίας θαλάσσιων συνόρων Ιωάννη Τζαμουράνη και τον πλοίαρχο και εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος Νίκο Λαγκαδιανό, έγινε σαφές πως το θύμα εξαναγκάστηκε σε πράξεις χωρίς τη θέλησή του από τους δύο δράστες.

Ο 19χρονος Αλβανός και ο 21χρονος Ροδίτης χτύπησαν την κοπέλα και στη συνέχεια την έριξαν στη θάλασσα. Μετά γύρισαν στο σπίτι καθάρισαν και επέστρεψαν ξανά στο σημείο της θαλάσσιας περιοχής όπου πέταξαν κάποια αντικείμενα, αλλά και τα ρούχα της άτυχης κοπέλας και επέστρεψαν πάλι πίσω.

Παράλληλα διευκρίνισαν πως το πτώμα της φοιτήτριας δεν βρέθηκε δεμένο στα πόδια όπως ανάφερε χθες ο συνήγορος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας αλλά δέθηκε στη συνέχεια από ειδικά εκπαιδευμένους δύτες προκειμένου να ανασυρθεί η σορός.

Οι καταθέσεις των λιμενικών -Τι τους είπαν οι δύο κατηγορούμενοι

Δύο λιμενικοί που συμμετείχαν στην έρευνα και εξιχνίαση της υπόθεσης της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο κατέθεσαν την Πέμπτη ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας, προκειμένου να συνεισφέρουν στην έρευνα για την υπόθεση.

Τα νέα στοιχεία που προκύπτουν

Νέα στοιχεία για την υπόθεση προκύπτουν και από τη μαρτυρία ανδρών του Λιμενικού.
Σύμφωνα με τη dimokratiki ο ένας λιμενικός διατείνεται ότι ο 21χρονος Ροδίτης σε ανύποπτο χρόνο, ενώ είχε προσαχθεί ενώπιον των λιμενικών αυθόρμητα, είπε ότι ήταν ο 19χρονος φίλος του εκείνος που χτύπησε την φοιτήτρια και συγκεκριμένα αρχικά με μια μπουνιά στο πρόσωπο και στη συνέχεια με το ηλεκτρικό σίδερο κατ’ επανάληψη επειδή προσέβαλε τον ανδρισμό του, λέγοντάς του ότι εκείνος ήταν καλύτερος.

Επιπλέον ο λιμενικός, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, υποστηρίζει ακόμα ότι ο 21χρονος του είπε ότι η φοιτήτρια εκλιπαρούσε να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο και ότι αποφάσισαν μαζί και την πέταξαν στα βράχια. Αυτό συνιστά νέο στοιχείο καθώς ο 21χρονος έχει αρνηθεί τη συμμετοχή του στο έγκλημα.

Στη συνέχεια δεύτερος λιμενικός στην κατάθεσή του είπε ακόμα ότι ο 19χρονος οδηγήθηκε παρουσία τους στο εξοχικό της οικογένειας του 21χρονου στους Πεύκους και εκεί τους υπέδειξε το σημείο όπου βίασαν το θύμα. Παράλληλα όταν του ζητήθηκε να τους οδηγήσει στην θαλάσσια περιοχή, όπου την πέταξαν από τα βράχια ο 19χρονος δεν γνώριζε το δρομολόγιο, ενώ θυμήθηκε το σημείο όταν έφτασαν σε απόσταση λίγων μέτρων από αυτό.

Είπε η ηγεσία του Λιμενικού στην συνέντευξη τύπου:

Μετά την ανάλυση δεδομένων και την αξιοποίηση οπτικού υλικού, προσήχθησαν ως ύποπτοι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας απο πρόθεση, ενας ημεδαπός και ένας αλβανικής καταγωγής. Ο 19χρονος μετέβη με τον έτερο φερόμενο δράστη στην οικία της θανούσης και την μετέφεραν με αυτοκίνητο σε εξοχική κατοικία στα Πεύκα Ρόδου. Στην συνέχεια προκλήθηκε έντονος διαπληκτισμός κατά τον οποίο οι δράστες φέρονται να την χτύπήσαν, αρχικά δυνατά στο πρόσωπο με γροθιές και ακολούθως ο 21 ετών φερόμενος δράστης με ηλεκτρικό σίδερο στο κεφάλι. Στην συνέχεια μετέφεραν το θύμα με το όχημα σε κοντινή βραχώδη περιοχή όπου το πέταξαν στην θάλασσα. Από την έρευνα- νεκροψία προέκυψε ότι το θύμα εν ζωή υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που θα ήταν δυνητικά θανατηφόρες απο μόνες τους, αν δεν είχε μεσολαβήσει ο πνιγμός. Στελέχη της μονάδας υποβρυχίων αποστολών του Λιμενικού Σώματος με την συνδρομή ιδιωτών δυτών διενήργησαν έρευνα στην περιοχή που βρέθηκε το θύμα και εντόπισαν ηλεκτρικό σίδερο χρώματος λευκού με την οποία φέρεται να χτυπήθηκε στο κεφάλι η θανούσα στην εξοχική κατοικία στην περιοχή των Πεύκων. Στην ίδια οικία που έχει ανεβρεθεί το σίδερο, βρέθηκε και η βάση του που αποτελεί το έτερο εξάρτημα. Εχουν επίσης ανεβρεθεί ρούχα και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με την υπόθεση και εξετάζονται στα εργαστήρια εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛΑΣ. Στην εξοχική κατοικία μετέβη κλιμάκιο και συνέλλεξε πλήθος στοιχείων και βιολογικό υλικό ενώ βρέθηκε και πλήθος κηλίδων. Μεταξύ των συλλεχθέντων αντικειμένων βρέθηκαν υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες σήμερα πρόκειται να απολογηθούν.

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος αποκάλυψαν σε χρόνο ρεκόρ τους δράστες του αποτρόπαιου εγκλήματος σε βάρος της Ελένη Τοπαλούδη. Με ιδιαίτερη ανακούφιση η οικογένεια της Ελένη Τοπαλούδη και η κοινωνία της Ρόδου δέχθηκαν την σύλληψη των δραστών.

 

Πηγή: iefimerida.gr