Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 11:38
Τοπικά

Ληστές φίμωσαν 77χρονη και την έδεσαν στο σπίτι της στα Κ. Λεχώνια

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη δύο νεαρών αλλοδαπών έχει εξαπολύσει η Ασφάλεια Βόλου, οι οποίοι το βράδυ του περασμένου Σαββάτου εισέβαλαν στο σπίτι της ηλικιωμένης, όπου διαμένει μόνη της.
Αφού άρπαξαν ό,τι βρήκαν εύκαιρο, φίμωσαν τη γυναίκα, την έδεσαν σε μία καρέκλα και τράπηκαν σε φυγή. Σε σπαστά ελληνικά -σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η 77χρονη αργότερα στους αστυνομικούς- απαίτησαν να τους δώσει χρήματα γιατί αλλιώς -όπως απείλησαν- θα την έσφαζαν. «Σφάξτε με», φέρετε να τους απάντησε η ίδια. «Εγώ χρήματα δεν έχω να σας δώ-
σω. Ό,τι έχω και δεν έχω είναι κάτι ψιλά πάνω στο τραπέζι», τους αντέτεινε η 77χρονη παρά τον φόβο που την είχε κυριεύσει.
Παρά την τρομάρα που πήρε η 77χρονη, βρήκε το κουράγιο σιγά-σιγά να απελευθερωθεί μόνη της και αμέσως έσπευσε στο γειτονικό σπίτι για να ζητήσει βοήθεια. Με τη συνδρομή ενός γείτονα ειδοποιήθηκε η αστυνομία, που έσπευσε στο σπίτι της ηλικιωμένης ξεκινώντας τις έρευνες.
Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις για το συμβάν, αφού οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τη σύλληψη των δραστώ