Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 12:11
Τοπικά

Λαμπερή τελετή φωταγώγησης του δέντρου στον Βόλο






Με μία μοναδική τελετή έναρξης, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου ο Δήμος Βόλου θα δώσει το έναυσμα του εορτασμού Χριστουγέννων 2017 – Πρωτοχρονιάς 2018. Κορυφαίοι καλλιτέχνες της χώρας όπως η μοναδική Έλενα Παπαρίζου και ο δημοφιλής στη νεολαία Σταν, ως επίτιμοι προσκεκλημένοι θα σημάνουν την έναρξη της μεγαλύτερης γιορτής του χρόνου και θα αποκαλύψουν τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης σε μία τελετή που διοργανώνεται με υψηλά πρότυπα και ποιότητα για να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία.

Για το μουσικό μέρος της τελετής συμπράττουν 50 δεξιοτέχνες μουσικοί της πόλης του Βόλου, οι οποίοι με μαέστρο τον Ιωακείμ Μπαλτσαβιά θα συνοδεύουν μουσικά τη σοπράνο και καθηγήτρια μονωδίας κ. Σύλβια Τσιμπανάκου, το μουσικό σύνολο Voice and Voices, τα 100 παιδιά-μέλη της χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.

Την αποκάλυψη του φωτεινού διακόσμου της πόλης θα συνοδεύσει μία σειρά εκπλήξεων για τους θεατές της εκδήλωσης, η οποία θα διαρκέσει περίπου 60 λεπτά και θα μεταδοθεί δορυφορικά σε κάθε γωνιά της γης.

Η ανεπανάληπτη φωταγώγηση θα εμπλουτιστεί με εντυπωσιακά βεγγαλικά που θα φωτίσουν τον ουρανό του Βόλου για να ακολουθήσει «Χριστουγεννιάτικος Περίπατος» των αγαπημένων καλλιτεχνών με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου και χριστουγεννιάτικες άμαξες, κατά μήκος της οδού Δημητριάδος προς τη Σοκολατούπολη, το φωτισμένο δέντρο με το έλκηθρο και τελικό προορισμό το Χωριό του Άη Βασίλη, μέσα σε έναν μοναδικό χριστουγεννιάτικο φωτισμό.

Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος 50 μουσικοί, 100 χορωδοί του Δημοτικού Ωδείου και του Voice and Voices, 60 χορευτές, καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου, οι χορογράφοι Κωνσταντίνος Πανόπουλος και Νίκυ Κρίσλοου, ο μαέστρος Ι. Μπαλτσαβιάς, o Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου και συνθέτης Ανδρέας Μιμαίος και η Σοπράνο Σ. Τσιμπανάκου, δηλαδή το σημαντικότερο καλλιτεχνικό δυναμικό όχι μόνο της πόλης του Βόλου, αλλά ως το δυναμικό μίας μεγάλης ευρωπαϊκής πόλης με παρελθόν και μέλλον στον πολιτισμό.

Σοκολατούπολη το νέο στοιχείο των γιορτών

Το νέο στοιχείο των φετινών γιορτών στον Βόλο θα είναι η Σοκολατούπολη που θα λειτουργήσει σε στεγασμένο χώρο στην πλατεία Πανεπιστημίου και υπόσχεται ατέλειωτες ώρες… γλυκιάς απόλαυσης για μικρούς και μεγάλους που δεν… φοβούνται τις θερμίδες. Σε έναν χώρο 500τ.μ., θα φιλοξενηθούν 1.200 λίτρα σοκολάτας. Θα υπάρχουν καταρράκτες σοκολάτας, παρασκευαστήρια και μουσείο σοκολάτας.

Ο μπλε ουρανός -σήμα κατατεθέν του Βόλου για τις γιορτές την τελευταία τριετία- είναι φέτος μεγαλύτερος πάνω από την πόλη. Θα φωτίζει τη Δημητριάδος, την Κουμουνδούρου, την Γκλαβάνη, τη Σπύρου Σπυρίδη, αλλά και την Αγίου Νικολάου και τμήμα της Ερμού.

Μεγάλες φωτιζόμενες μπάλες σε μπλε και χρυσό θα σκορπίζουν το φως τους πάνω από την οδό Ιάσονος.

Το ψηλότερο δέντρο στη χώρα, αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι ακόμη ψηλότερο κατά τρία μέτρα. Θα ανάψει ακριβώς απέναντι από το Δημαρχείο του Βόλου, όπου για τις φετινές γιορτές θα υπάρχει μία ακόμη έκπληξη: το έλκηθρο του Αϊ Βασίλη με τους ταράνδους του θα πετά πάνω από τον κόμβο Δημαρχείου σε μήκος 40 μέτρων. Πρόκειται για μια φωτιζόμενη κατασκευή, που θα δίνει την εικόνα της πτήσης του αγαπημένου Αγίου των παιδιών πάνω από την πόλη, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες στο κέντρο του Βόλου.

Το Χωριό του Αϊ Βασίλη θα λειτουργήσει, όπως κάθε χρόνο, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, ενώ η θρυλική Αργώ πάνω στη «γαλάζια θάλασσα» θα κατέχει και φέτος ξεχωριστή θέση στην παραλία του Βόλου, μπροστά από το κτίριο Παπαστράτου.

Το γιορτινό σκηνικό συμπληρώνει η «ζωντανή» φάτνη που θα βρίσκεται ξανά στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου, η μασκότ της πόλης, ο Νικόλας, που μαζί με την παρέα του, τον Μίκυ, τη Μίνυ, τον Ντόναλντ και τους άλλους ήρωες του Disney, θα τριγυρνούν στην πόλη, μεταδίδοντας κέφι, αλλά και το μουσικό φορτηγό, που διασχίζοντας την πόλη θα δίνει τον γιορτινό ρυθμό σε κάθε γωνιά.

Οι φετινές γιορτές θα περιλαμβάνουν και πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα με περισσότερες από 140 εκδηλώσεις. Το γιορτινό τραπέζι για όλη την πόλη, όπως και το άναμμα των φαναριών, είναι εκδηλώσεις – θεσμοί που θα πλαισιωθούν από πλούσιες θεατρικές παραστάσεις, συναυλία, κινηματογραφικές προβολές και εργαστήρια κατασκευών.