Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 19:18
Θεσσαλία

Λάρισα: Συλλήψεις για παράνομο καπνό και ελαιόλαδο






Συλλήψεις για παράνομα τσιγάρα και ελαιόλαδο πραγματοποιήθηκαν στον Νομό Λάρισας.

Αρχικά συνελήφθησαν μία 70χρονη και ένας 56χρονος σε υπαίθρια λαϊκή αγορά της Λάρισας επειδή έκρυβαν σε πάγκο με λευκά είδη 171 πακέτα τσιγάρων και 47 πακέτα καπνού των 50 γραμμαρίων το καθένα, άπαντα χωρίς την ειδική ταινία φορολόγησης.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η 70χρονη προμηθεύτηκε τα προφερόμενα καπνικά προϊόντα από τον 56χρονο, με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή τους, ενώ στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (115) ευρώ.

Οι κατασχεθείσες ποσότητες τσιγάρων και καπνού θα αποσταλούν στο Τελωνείο Λάρισας για τον προσδιορισμό των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Επίσης, συνελήφθη σήμερα τις πρωινές ώρες από αστυνομικούς του Α.Τ Ελασσόνας στην Καρυά Ελασσόνας ένας 33χρονος, κάτοικος Αλεξάνδρειας Ημαθίας διότι διέθετε προς πώληση 58 πλαστικά δόχεια των 5 λίτρων έκαστο με έλαιο άγνωστης προέλευσης χωρίς την σχετική πιστοποίηση. Το κάθε δοχείο έφερε αυτοκόλλητη ετικέτα που αναγραφόταν «έξτρα παρθένο ελαιοολαδο».