Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 22:32
Θεσσαλία

Λάρισα: «Μπόνι και Κλάιντ» ξαφρίζουν ηλικιωμένους






Ανυπεράσπιστες αποδεικνύονται ηλικιωμένες Λαρισαίες απέναντι σε ένα «ζευγάρι» δραστών που τον τελευταίο καιρό, δρα «ανενόχλητο», «ξαφρίζοντας» ανυποψίαστα θύματα.

Η γυναίκα – δράστιδα φαίνεται πως έχει πειθώ καθώς δεν εξηγείται πώς, οι ηλικιωμένες γυναίκες – θύματά της, όπου και αν βρίσκονται την ακολουθούν και της παραδίδουν τα χρήματα που φυλάσσουν στο σπίτι τους ακόμη και τα χρυσαφικά που φοράνε πάνω τους.

Μόλις την περασμένη βδομάδα, 78χρονη Λαρισαία που ενώ περπατούσε πηγαίνοντας στην εκκλησία πείσθηκε και επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο των δραστών παραδίδοντάς τους χρυσαφικά.

Προχθές το πρωί, 79χρονη Λαρισαία που ενώ καθόταν σε παγκάκι στην πλατεία Αγ. Βησσαρίωνα πείσθηκε και οδήγησε τους κλέφτες στο σπίτι της, όπου τους παρέδωσε 720 ευρώ.

Τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη απάτη, οι δράστες συστήνονται στις ηλικιωμένες ως συγγενικά πρόσωπα των παιδιών τους, τα οποία – υποτίθεται – «κέρδισαν» χρήματα ή πρόκειται να «λάβουν» επιστροφή από την Εφορία, με την προϋπόθεση να δώσουν «προκαταβολή». Σε όλες τις περιπτώσεις πάντως, που μέχρι σήμερα είναι γνωστές στη Λάρισα, η «γλυκομίλητη» απατεώνισσα είναι αυτή που προσεγγίζει τις ανυποψίαστες ηλικιωμένες, ενώ ο συνεργός της βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και είναι αυτός που οδηγεί το αυτοκίνητο που μεταφέρουν τα θύματα στο σπίτι τους για να τους κλέψουν.

 

 

Πηγή: Ελευθερία