Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 17:09
Θεσσαλία

Λάρισα: Επιχείρηση “σκούπα” της Αστυνομίας

Αστυνομικοί κάνουν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών ληστείας που έγινε σε Εφορία στα Εξάρχεια.Οι ληστές φεύγοντας τραυμάτισαν υπάλληλο εταορίας σεκιούριτι, Αθήνα Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ





Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του νομού Λάρισας με αυξημένη εγκληματικότητα.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας και συμμετείχαν αστυνομικοί Διμοιρίας Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λάρισας, του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας, των Τμημάτων Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Γόννων και Ελασσόνας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ελέγχθηκαν (119) άτομα και (72) οχήματα.

Επιπλέον, συνελήφθησαν (5) άτομα και συγκεκριμένα:

– Δύο (2) ημεδαποί για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

– Ένας (1) ημεδαπός για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

– Ένας (1) ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμεί απόφαση για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

– Ένας (1) ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά (22) παραβάσεις, από τις οποίες:

– (18) του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,

– (2) για κλοπή,

– (1) για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών,

– (1) για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Κατασχέθηκαν μικροποσότητα ναρκωτικών δισκίων και ένα πλήρες σύστημα καταγραφής εικόνας, αποτελούμενο από οκτώ κάμερες καταγραφής εικόνας, ένα καταγραφικό και μία τηλεόραση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.