Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 01:34
Θεσσαλία

Λάρισα: Έσταζε “αίμα” από τα σκουπίδια






Λανθασμένος, ευτυχώς, αποδείχθηκε ο συναγερμός, που σήμαναν προχθές βράδυ σε ΕΛ.ΑΣ. και Δήμο Λαρισαίων, εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας όταν διαπίστωσαν ότι, το απορριμματοφόρο στο οποίο εργάζονταν, έσταζε κοκκινόχρωμο υγρό που έμοιαζε με…αίμα.

Η παρατήρηση των εργαζομένων προκάλεσε όπως ήταν αυτονόητο την έντονη κινητοποίηση των αρχών με αποτέλεσμα, το απορριμματοφόρο να διακόψει το πρόγραμμα αποκομιδής και να οδηγηθεί στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑΛ, όπου άδειασε τα απορρίμματα τα οποία ελέγχθηκαν σχολαστικά, όσα τουλάχιστον μπορούσαν να ελεγχθούν προτού τα συνθλίψει ο κύλινδρος του οχήματος.

Δυο ώρες αργότερα, αποδείχθηκε ότι ευτυχώς δεν συνέβαινε κάτι σοβαρό και πως το κοκκινόχρωμα που έσταζε το απορριμματοφόρο, μάλλον

δεν ήταν κάτι άλλο παρά… χαλασμένα παντζάρια,μαζί με οικιακά απορρίμματα, που περισυνέλεξαν από κάδο κοντά σε οπωροπωλείο της Λάρισας.

Στη μία τα ξημερώματα προχθές το βράδυ οι εργαζόμενοι σε απορριμματοφόρο ενημέρωσαν τον επόπτη της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων αλλά και την Άμεση Δράση της ΕΛ.ΑΣ. ότι, από το απορριμματοφόρο που εκείνη την ώρα εκτελούσε δρομολόγιο σε κεντρική οδό, ξαφνικά άρχισε να «στάζει αίμα».

Το όχημα ακινητοποιήθηκε αφού όντως έσταζε κοκκινόχρωμο υγρό με τις πρώτες εκτιμήσεις αστυνομικών να αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται

για αίμα με δεδομένη την πηκτικότητά του. Ωστόσο η αναφορά των εργαζομένων δεν θα μπορούσε να μην ελεγχθεί από την ΕΛ.ΑΣ. και έτσι, συνοδεία περιπολικού, το απορριμματοφόρο οδηγήθηκε στην Αγία Μαρίνα, στο Βιολογικό Καθαρισμό της ΔΕΥΑΛ όπου άδειασαν τα απορρίμματα.

Τα οικιακά σκουπίδια, σακούλα τη σακούλα ελέγχθηκαν, για όσα τουλάχιστον υπήρχε η δυνατότητα να ελεγχθούν και δεν είχε συνθλίψει νωρίτερα, κατά τη συμπίεσή τους, το απορριμματοφόρο. Στα ευρήματα του ελέγχου, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και

τμήματα σφάγιου που επίσης δεν θα δικαιολογούσε τόση… ροή «αίματος».

Από τον επανέλεγχο του δρομολογίου του οχήματος, το κοκκινόχρωμο υγρό, αποδόθηκε στα απορρίμματα οπωροπωλείου που νωρίτερα είχε περισυλλέξει το απορριμματοφόρο και τον συναγερμό των αρχών, να λήγει περί τις 3 τα ξημερώματα.

 

Πηγή: Εφ. Ελευθερία