Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 13:44
Τοπικά

Κ. Στεργίου: Να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων κατά των πλειστηριασμών






Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου κατά των διώξεων για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών.

Οπως είπε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ. Κώστας Στεργίου, έχουν ασκηθεί διώξεις για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις, εναντίον τριών μελών του ΠΑΜΕ.

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ που διώκονται είναι ο Κώστας Βλαχούτσος, μέλος της Διοίκησης του ΕΚΒ, ο Θανάσης Βογιατζής, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ και ο δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Απ. Νάνος, οι οποίοι παρέδωσαν υπόμνημα προς το Πταισματοδικείο Βόλου με το οποίο απορρίπτουν τις κατηγορίες.

Στη σημερινή κινητοποίηση και εκ μέρους των σωματείων ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας και βουλευτής του ΚΚΕ, τόνισε τα εξής:

 «Είμαστε εδώ για να καταγγείλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα περάσουν. Ζητάμε άμεσα να αρθούν όλες οι κατηγορίες και να πάψει η όποια ποινική δίωξη απέναντι σε συνδικαλιστικά στελέχη και σε άλλους αγωνιστές. Να δηλώσουμε στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να το βάλουμε κάτω, ότι η ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων δεν θα περάσει. Η «μεταμνημονιακή» εποχή που βαυκαλίζεται η κυβέρνηση εφαρμόζεται σήμερα με την τήρηση όλων των μνημονιακών νόμων του προηγούμενου διαστήματος. Ήταν απαίτηση των τραπεζών η τροπολογία Κοντονή τον Δεκέμβριο του 2017 με το «ιδιώνυμο» που έφερε στη βουλή και με την οποία ποινικοποιούσε τους αγώνες, την αλληλεγγύη των εργαζομένων για τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας. Είναι απαίτηση των αφεντικών της, δηλαδή των βιομηχάνων, των εφοπλιστών η ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων. Δηλώνουμε και σήμερα ότι αυτές τους οι ενέργειες μας ατσαλώνουν περισσότερο και καλούμε τους εργαζόμενους, συσπειρωμένους στα συνδικάτα τους να παλέψουν απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης».