Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 22:08
Τοπικά

Κ. Μήτρου: Οι “Μαζί για τον Βόλο” αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη για την ΕΡΓΗΛ

Με  δήλωσή του ο πρώην Δήμαρχος Βόλου Κυριάκος Μήτρου απαντά στις κατηγορίες  της δημοτικής κίνησης “Μαζί για τον Βόλο”, περί λεόντειας σύμβασης που υπέγραψε με την ΕΡΓΗΛ για το έργο της ύδρευσης του Βόλου.
Η δήλωση του Κ. Μήτρου
“Στον τοπικό τύπο της 1ης Μαΐου διάβασα ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Μαζί για τον Βόλο”, που εκφράζει στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου το ΣΥΡΙΖΑ, ότι για το έργο της αντικατάστασης των 180 χιλιομέτρων αγωγών ύδρευσης στον τότε Δήμο Βόλου και Ν.Ιωνίας υπέγραψα “λεόντειο” σύμβαση 8 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν κατανοώ την αναφορά-καταγγελία της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ γιατί:
1)   Η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου ήταν από Ευρωπαϊκά προγράμματα των οποίων η διαδικασία των χρηματοδοτήσεων και του περιεχομένου των διακηρύξεων ελέγχονται και από όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οπότε οποιεσδήποτε κατατμήσεις και αλλαγές ήταν απορριπτέες.
2)    Υπενθυμίζω ότι στο Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ τότε συμμετείχε αναλογικά και ο Δήμος Ν. Ιωνίας με δήμαρχο τον Στέφανο Φούσκη ως αντιπρόεδρο και συμβούλους της παράταξής του. Οι αποφάσεις για την εκτέλεση της υπογραφής της σύμβασης ήταν ομόφωνες.
3)   Η δική μου δημαρχιακή θητεία έληξε την 31-12-2006, το έργο ήταν ακόμη σε εξέλιξη και ως γνωστόν ολοκληρώθηκε το 2007.
Επομένως όποιοι χαρακτηρισμοί αναφέρονται στη δική μας θητεία σε σχέση με το αναφερόμενο σκάνδαλο ΔΕΥΑΜΒ-ΕΡΓΗΛ που οφείλεται σε καταγραφή και αποδοχή υπερβολικών ποσοτήτων δεν μας αφορά. Ως εκ τούτου η προσπάθεια της ανακοίνωσης της δημοτικής παράταξης “Μαζί για το Βόλο” να μεταθέσει ευθύνες εκεί που δεν ανήκουν έχουν σκοπό να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να αποσείσουν ενδεχομένως  ευθύνες από άλλους”.