Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 04:01
Τοπικά

Κώστας Ζέρβας: «Να αποκαταστήσουμε τους δεσμούς της κομματικής οργάνωσης με την κοινωνία»






Μέσα στην πιο δύσκολη και ζοφερή πραγματικότητα, που βιώνει η χώρα μας, από την μεταπολίτευση και μετά, η Νέα Δημοκρατία, η μεγαλύτερη δημοκρατική παράταξη οι ιστορικές επιλογές της οποίας μας έφεραν στην Ευρώπη και κατέστησαν την Ελλάδα ένα πραγματικά κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος, καλείται να προχωρήσει, με τη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών, στην ανανέωση και ανασυγκρότησή της.

Στη διαδικασία αυτή, με εφόδιο αλλά και εχέγγυο, θέλω να πιστεύω, τη μακρά πολιτική και κοινωνική μου παρουσία, μετέχω κι εγώ διεκδικώντας την προεδρία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης (ΔΗΜΤΟ) Βόλου.

Με δεδομένες τις κρίσιμες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες η διαδικασία αυτή ξεφεύγει ασφαλώς από τα όρια μιας απλής και συνήθους πολιτικής διαδικασίας και προσλαμβάνει διαστάσεις εθνικής αναγκαιότητας, αφού το μήνυμα και συνάμα παραδοχή της κοινωνίας είναι περισσότερο, πια, από σαφές: Μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί, και πάλι, να σώσει την Ελλάδα!

Ωστόσο δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε. Για να μετουσιωθεί σε πράξη η τελευταία ελπίδα του λαού μας, που τόσο προδόθηκε και εξαπατήθηκε από την Αριστερά, στις διάφορες μορφές της, πρέπει εμείς οι ίδιοι, φίλοι και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, να λειτουργήσουμε μέσα σε ένα κλίμα ενότητας και ομοψυχίας.

Να αναγνωρίσουμε τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν, αλλά και κυρίως να προβάλλουμε και να υλοποιήσουμε ένα αξιόπιστο, ρεαλιστικό προγραμματικό λόγο, πλήρως ευθυγραμμισμένο στις ανάγκες της κοινωνίας.

Δυστυχώς μέσα στον κυκεώνα των δραματικών εξελίξεων των τελευταίων ετών, η παράταξή μας δοκιμάστηκε και κλονίστηκε κατ’ επανάληψη. Γιατί την ώρα που εκείνη έδινε τον αγώνα της εθνικής διάσωσης, δεχόταν την υπονόμευση από τις δυνάμεις του πιο άθλιου και επικίνδυνου λαϊκισμού, που γνώρισε η κοινωνία μας.

Αποτέλεσμα ήταν η χαλάρωση και σε ορισμένες περιπτώσεις και αποσάθρωση της δομής και της δυναμικής του κομματικού μας μηχανισμού, που δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί επαρκώς τις μεγάλες και κρίσιμες εθνικές και πολιτικές επιλογές της κυβέρνησής μας.

Η διαπίστωση αυτή ασφαλώς και δεν έχει το χαρακτήρα κατηγορητηρίου για εκείνους που στο διάστημα αυτό είχαν τις τύχες του κόμματος στα χέρια τους, είτε τοπικά, είτε κεντρικά, αλλά είναι μια κατά το δυνατόν αντικειμενική περιγραφή της πραγματικότητας, που οδήγησε και σε αλλεπάλληλες εκλογικές ήττες, από τις δυνάμεις του λαϊκισμού, της δημαγωγίας και της ανευθυνότητας .

Η αλλαγή σελίδας στη ηγεσία της παράταξης, με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως προέδρου, θα πρέπει να συνοδευτεί και με μια ριζική αλλαγή σε πρόσωπα, αλλά και συμπεριφορές και πρακτικές, που αν μη τι άλλο μας έλειψαν όλο αυτό το διάστημα.

Η απουσία παρεμβάσεων της τοπικής κομματικής οργάνωσης, επαναλαμβάνω για λόγους που είναι μεν κατανοητοί, αλλά και που προφανώς κόστισαν στην παράταξη, σε κορυφαία ζητήματα και η ανάδειξη των προβλημάτων, όπως η ανεργία και η αποβιομηχάνιση, ο «στραγγαλισμός» της αγοράς, η διάλυση του κοινωνικού κράτους και τόσα άλλα, υπήρξε ιδιαίτερα αισθητή. Και μοιραία χαλάρωσε τους δεσμούς μας με τους πολίτες, με την ίδια την κοινωνία.

Δεν θα μπορούσα να ισχυριστώ, και όποιος το κάνει είναι απλά γραφικός, ότι μια κομματική οργάνωση, οιουδήποτε κόμματος, θα μπορούσε να δώσει λύσεις στα τεράστια προβλήματα εθνικής ή ευρωπαϊκής κλίμακας, που σήμερα αντιμετωπίζουμε. Ωστόσο πιστεύω ακράδαντα ότι μπορεί και πρέπει να αποτελεί τον ιμάντα επικοινωνίας μεταξύ κεντρικής διοίκησης του κόμματος, σήμερα, και κυβέρνησης, αύριο, για τα προβλήματα, μικρά και μεγάλα, της περιοχής.

Να διεκδικεί και να απαιτεί λύσεις, πάντα μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας, και με επιχειρήματα βασισμένα στη λογική και στην αντικειμενική θεώρηση της πραγματικότητας και τις ανάγκες της κοινωνίας.

Να λειτουργεί μέσα στην κοινωνία, προβάλλοντας τις απόψεις, τις αρχές και τις αξίες της παράταξης, πείθοντας για την αξιοπιστία και την υπεροχή τους, αποδυναμώνοντας και εξουδετερώνοντας, ταυτόχρονα, το λόγο πολιτικών δυνάμεων που με την ανικανότητα, την έλλειψη υπευθυνότητας και την εξουσιολαγνεία, συνιστούν ευθεία απειλή για την κοινωνία.

Η καθημερινή δράση και παρουσία οφείλει να είναι διαρκής, αδιάλειπτη, και να εκδηλώνεται με συνέπεια και αποτελεσματικότητα.

Για όλα αυτά, διεκδικώντας το αξίωμα του προέδρου της ΔΗΜΤΟ Βόλου της Νέας Δημοκρατίας, μπορώ να δεσμευτώ απέναντί σας και να ζητήσω την τιμητική προτίμησή σας.

Σε κάθε περίπτωση μαζί θα συνεχίσουμε τον κοινό αγώνα για να απαλλαγεί η χώρα μας από τον «αριστερό εφιάλτη» που ζούμε, από αυτή την καταστροφική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τις εγκληματικές επιλογές σε όλα τα επίπεδα και να επιστρέψει η χώρα, με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στο δρόμο της Ανάπτυξης, της Ευημερίας και της Εθνικής Αξιοπρέπειας.

Ας το επιχειρήσουμε οργανωμένα, γρήγορα και αποτελεσματικά για το καλό της Ελλάδας και των Ελλήνων, για το καλό το δικό μας και κυρίως των παιδιών μας, συμμετέχοντας μαζικά και ενωτικά στην εκλογική διαδικασία της παράταξής μας