Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 21:19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης εξαρθρώθηκε στην Κεφαλονιά






Τρεις Έλληνες που είχαν συγκροτήσει οργάνωση η οποία διακινούσε «σκληρά» ναρκωτικά στην Κεφαλονιά, συνέλαβαν οι άνδρες της Ασφαλείας στο Αργοστόλι. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας 46χρονος που είχε ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα.

Ο συγκεκριμένος φέρεται ότι καθοδηγούσε μια 28χρονη κοπέλα και έναν 22χρονο που αποτελούσαν τον βασικό πυρήνα του κυκλώματος, ώστε να διακινούν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης σε συγκεκριμένο πελατολόγιο χρηστών στο νησί και να εισπράττουν τα χρήματα. Ένα βιβλιάριο καταθέσεων, που βρέθηκε στο σπίτι τους, εξετάζεται για να εξακριβωθεί πόσα έβγαλαν πουλώντας το θάνατο.

Οι συλληφθέντες, που οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την μεταφορά και πώληση ναρκωτικών, είχαν στην κατοχή τους αρκετά μετρητά, ηρωίνη βάρους 33 γραμμαρίων, μια ηλεκτρονική ζυγαριά, ένα αεροβόλο πιστόλι και ένα αυτοκίνητο που κατασχέθηκε μαζί με τα κινητά τους. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και υπολοίπων εμπλεκόμενων στο κύκλωμα.