Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 11:12
Τοπικά

Κόντρα Περιφέρειας – Ορειβατικού και επιχειρηματιών για το κλείσιμο του Χιονοδρομικού – Σκληρές δηλώσεις εκατέρωθεν






Με έκτακτη απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, έκλεισε από χθες και για μεγάλο χρονικό διάστημα το Χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου, καθώς πρέπει να δοθεί εναλλακτική διαδρομή για το Ανατολικό Πήλιο ύστερα από τις καταστροφές που έχει υποστεί το οδικό κύκλωμα, προκαλώντας πάντως αντιδράσεις τόσο από τον Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου, όσο και απο επιχειρηματίες και ξενοδόχους της περιοχής.
Έτσι, ανοιχτός είναι από σήμερα ο δρόμος Χάνια – Κισσός, που περνά μέσα από τις πίστες του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Αντιδράσεις

Η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, αλλά και μια νέα μίνι εσωπαραταξιακή κρίση της πλειοψηφούσας παράταξης του Κώστα Αγοραστού, αφού  στις αντιδράσεις πρωτοστατεί ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Βόλου, πρόεδρος του οποίου είναι ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης και στενός φίλος του Κώστα Αγοραστού, Γιώργος Καλτσογιάννης. Βέβαια ο ίδιος υποστηρίζει ότι η ανακοίνωση αντίδρασης εκδόθηκε εν αγνοία του, αλλά βέβαια εντός των ημερών θα ξεκαθαρίσει τι ακριβώς συμβαίνει.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι οι αντιδράσεις δεν προέρχονται μόνο από τον Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου, αλλά και απο επιχειρηματίες και ξενοδόχους της περιοχής για το κλείσιμο του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου.
Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Βόλου έσυρε πρώτος τον “χορό” των αντιδράσεων με ανακοίνωσή του:
«Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι η πίστα που χρησιμοποιείται ως δρόμος διανοίχτηκε, καθιστώντας αδύνατη την πλήρη χρήση όλων των πιστών του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου. Αυτό έγινε εν αγνοία μας και έχει ως συνέπεια την αδυναμία να διοργανώσουμε τον αγώνα που επρόκειτο να διεξαχθεί στο Πήλιο στις 17-18/3/2018. Επίσης, όλοι αυτοί που πλήρωσαν ετήσια κάρτα, αλλά και οι υπόλοιποι που επρόκειτο να έρθουν για σκι στο Πήλιο, υπό αυτές τις συνθήκες δε νομίζουμε ότι θα προτιμήσουν ξανά το Πήλιο. Η επισκεψιμότητα ενός Χιονοδρομικού κρίνεται κυρίως από τις ημέρες που λειτουργεί. Αυτή η εξέλιξη δεν δικαιολογείται από την κατάσταση του οδικού δικτύου Πηλίου και τις πρόσφατες καταστροφές σ’ αυτό».

Απάντηση Κολυνδρίνη

Απαντώντας, μέσω facebook, στιςς αντιδράσεις αυτές η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, δήλωσε:

«Αποτελεί ντροπή όταν τίθενται θέματα ασφαλειας των συνανθρώπων μας κάποιοι να κοιτουν τη βολέψη τους.. Όλοι κρινόμαστε.. Εξάλλου να θυμίσω η Περιφέρεια είναι η Μόνη που βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να λειτουργεί.. Άρα είναι και η Πρώτη που το θέλει… Όχι όμως όπως το φαντάζονται κάποιοι που δεν έχουν ουδεμία επίγνωση της κατάστασης…»