Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 15:04
Τοπικά

Κόντρα «Κουζίνας Αλληλεγγύης» και πρώην εθελοντών






Στις δικαστικές αίθουσες οδηγήθηκε η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ της «Κουζίνας Αλληλεγγύης» και πρώην εθελοντών, μετά από καταγγελία για έρανο που είχε διεξαχθεί το 2017. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο από την 1η Ιουνίου μέχρι τις 16 Ιουνίου, ενώ απαγορεύεται η διεξαγωγή εράνων χωρίς άδεια, η «Κουζίνα Αλληλεγγύης» πραγματοποίησε έρανο, πουλώντας κουπόνια.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 μηνών στην υπεύθυνη της «Κουζίνας» Αγγελική Ιωαννίτη, η οποία άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη. Η υπόθεση θα συζητηθεί και πάλι στο Εφετείο.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ο λογιστής της «Κουζίνας», παραδέχτηκε ότι δεν είχε ληφθεί άδεια από την Περιφέρεια, όχι από δόλο, αλλά λόγω άγνοιας του θεσμικού πλαισίου, ενώ υποστήριξε ότι δεν μοιράστηκαν κουπόνια, αλλά αποδείξεις είσπραξης οικονομικής ενίσχυσης. Παράλληλα υπογράμμισε ότι το ποσό που εισπράχθηκε από την πώληση των κουπονιών, κατατέθηκε στην Εφορία.

Τι λέει η «Κουζίνα αλληλεγγύης»

Σε ανάρτηση της «Κουζίνας Αλληλεγγύης» στο fb γίνεται λόγος για «κακόβουλες ενέργειες σε βάρος της Κουζίνας Αλληλεγγύης», μετά «από 8 χρόνια ανιδιοτελούς προσφοράς, τη σίτιση χιλιάδων αδύνατων οικονομικά ατόμων, τη δημιουργία μας δομής, η οποία έχει γίνει συνείδηση στην τοπική κοινωνία».

Στην ίδια ανάρτηση επισημαίνεται ότι: «Πάντα θεωρούσαμε ότι η καθημερινή μας προσφορά και το κοινωνικό μας έργο όλα αυτά τα χρόνια, είναι η καλύτερη απάντηση σε κακοπροαίρετους. Ωστόσο μετά και την σημερινή καταδίκη της κας Ιωαννίτη από το Μονομελές Πλημ/κειο Βόλου για δήθεν παράνομο έρανο το καλοκαίρι του 2017, υπόθεση βέβαια που θα συζητηθεί και πάλι, ενώπιον του εφετείου, δεν έχουμε άλλο τρόπο να αμυνθούμε.

Η Κουζίνα Αλληλεγγύης και η κα Ιωαννίτη, ήδη σήμερα (σ.σ. χθες) αναγκαστήκανε, να ασκήσουν, αγωγή αποζημίωσης ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, για την προάσπιση της πίστης, της φήμης, της τιμής και της υπόληψης, για όλες τις συκοφαντικές και εξυβριστικές αναφορές το τελευταίο έτος».