Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 03:37
Αθλητικά

Κόλαφος για Νίκη και Ολυμπιακό το σκεπτικό της απόφασης του Διαιτητικού






Λίγες ημέρες μετά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου με την οποία απέρριψε ομόφωνα (μειοψήφησε ο Διαιτητής που είχε οριστεί από την πλευρά της Νίκης και του Ολυμπιακού)  τις προσφυγές της Νίκης Βόλου και του Ολυμπιακού Βόλου κατά της ΕΠΟ, ήρθε και το σκεπτικό το οποίο περίμεναν εναγωνίως τόσο οι δικηγόροι της Νίκης όσο και του Ολυμπιακού ώστε να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Ε λοιπόν, το σκεπτικό της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ και δεν χωράει ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ.

Τι λέει, λοιπόν, με απλά λόγια το σκεπτικό της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου;

Πρώτον, ότι με βάση το άρθρο 18 του καταστατικού της ΕΠΟ και 16 του κανονισμού Ερασιτεχνικών σωματείων δύναται να γίνει η αλλαγή της επωνυμίας ενός αθλητικού σωματείου και η μεταφορά της έδρας του από μία ΕΠΣ σε άλλη.

Και δεύτερον και σημαντικότερον: Με την αλλαγή της επωνυμίας και της έδρας του, το ανωτέρω σωματείο παραμένει το ίδιο με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις. Σημειώνεται δε στο σκεπτικό της απόφασης ότι ο Βόλος Ν.Π.Σ. με την αλλαγή ονόματος και έδρα δεν αποκτά αγωνιστικά πλεονεκτήματα, αφού θα αγωνίζεται στην ίδια κατηγορία όπου αγωνιζόταν και πέρυσι.

Και πάμε τώρα στην ουσία του όλου θέματος. Από την αρχή του καλοκαιριού τόσο στη Νίκη όσο και στον Ολυμπιακού Βόλου, κραύγαζαν ότι τόσο η ΕΠΣΘ όσο και η ΕΠΟ παρανομεί με την υπόθεση του Βόλος Ν.Π.Σ.

Εστειλαν εξώδικα, επιστολές, προσέφυγαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο, αλλά η όποια προσπάθεια τους να αποτρέψουν την συμμετοχή του Βόλος Ν.Π.Σ. στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής απέβη άκαρπη.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Μετά και την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου εξακολουθούν τόσο στη Νίκη όσο και στον Ολυμπιακό να θεωρούν παράνομη την εγγραφή του Βόλος Ν.Π.Σ. στην ΕΠΣΘ και τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής;

Γιατί για όσους δεν το γνωρίζουν, οι Δικαστές που δίκασαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο είναι τακτικοί Δικαστές και για την ακρίβεια Εφέτες που σημαίνει ότι έχουν τεράστια εμπειρία. Εκτός αν θεωρούν ότι κάτι άλλο κρύβεται πίσω από την ομόφωνη απόφαση των τριών τακτικών Δικαστών που δικαίωσαν τον Βόλος Ν.Π.Σ. οπότε σε αυτή την περίπτωση ας βγουν ανοιχτά και ας το δηλώσουν.

Το είχαμε πει και παλιότερα και το επαναλαμβάνουμε. Για την ακρίβεια δεν το επαναλαμβάνουμε εμείς, αλλά το λένε ξεκάθαρα οι τακτικοί Δικαστές. Η αλλαγή επωνυμίας, η μεταφορά έδρας και η συμμετοχή του Βόλος Ν.Π.Σ. στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής είναι ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΗ. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι.

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση αυτή έκλεισε οριστικά και πλέον τόσο η Νίκη όσο και ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένοι να ασχοληθούν με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Σε αυτό θα πρέπει να επικεντρωθούν ώστε να «χτυπήσουν» τον Βόλος Ν.Π.Σ.

Εκεί θα πρέπει να ενισχυθούν (εάν και εφόσον κρίνουν ότι χρειάζεται) ώστε να «πολεμήσουν» εντός αγωνιστικού χώρου τον Βόλο Ν.Π.Σ.

Να αφήσουν τις φωνές και τα κλάματα και να βάλουν το χέρι στην τσέπη ώστε να δημιουργήσουν ανταγωνιστικές ομάδες με σκοπό να νικήσουν τον “Βόλος Ν.Π.Σ.” μέσα στο γήπεδο και όχι στις δικαστικές αίθουσες.

Αν μάλιστα είχαν αποφύγει τα δικαστήρια, θα είχαν και κάποια περισσότερα χρήματα να διαθέσουν για μεταγραφές, αλλά αυτό δεν είναι δικό μας θέμα, αλλά των διοικήσεων των δύο ομάδων.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι με την απόφαση τους να προσφύγουν στο Διαιτητικό Δικαστήριο, έχασαν και το άλλοθι που είχαν δημιουργήσει όλο αυτό το διάστημα. Αυτό του θύματος από το κατεστημένο…