Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 17:46
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κως: Ξεκίνησαν οι ανασκαφές για τα οστά του Μπεν






Η ομάδα των ερευνητών από την αστυνομία του νοτίου Γιορκσάιρ βρίσκεται στην Κω από το Σαββατοκύριακο, με επικεφαλής τον Επιθεωρητή και ντετέκτιβ John Cousins, προκειμένου να ξεκινήσουν ένα νέο κύκλο εργασιών για την πιθανή ανεύρεση οστών του μικρού Μπεν.

Οριοθέτησαν το σημείο των ερευνών, ενώ στο σημείο έχουν κι έναν εκσκαφέα. Οι έρευνες ξεκίνησαν σήμερα από το σημείο κοντά στο σπίτι όπου έμενε ο Μπεν και θα διαρκέσουν 10 με 12 μέρες.

Μαζί με την αστυνομία υπάρχει και ιατροδικαστής, ο οποίος σε περίπτωση εύρεσης οστών θα εξακριβώσει άμεσα αν πρόκειται για ανθρώπινα ή όχι. Αν είναι ανθρώπινα οστά, τότε θα μεταφερθούν στη Βρετανία για να εξεταστούν σε ειδικά εργαστήρια.

Να σημειωθεί ότι σήμερα γύρω στις 9 δόθηκε συνέντευξη από τους ερευνητές, οι οποίοι ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί από την Βρετανική αστυνομία, σε συνεργασία με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, για την ανασκαφή στα δύο σημεία που έχει υποδείξει ο τελευταίο μάρτυρας, όπου πιθανόν να έχει ταφεί ο μικρός Μπεν.

Επανήλθαν για να κάνουν ξανά έρευνες, δεδομένου ότι δόθηκε μία μεγάλη επιχορήγηση, που διευκολύνει τις εργασίες.